Rüüstamistest kõrini: mustanahaline vabavõitlustäht kutsus vägivallatsejaid mõistusele

Elu24
Copy
Ameerikla vabavõitlusstaar Jon Jones (vasakul) käesoleva aasta veebruaris UFC 247 lahingus Dominick Reyesi  vastu.
Ameerikla vabavõitlusstaar Jon Jones (vasakul) käesoleva aasta veebruaris UFC 247 lahingus Dominick Reyesi vastu. Foto: Michael Wyke/AP/Scanpix

USA vabavõitlejale Jon Jonesile kodumaal aset leidvad rüüstamised ja vägivallapuhangud ei meeldi. Mustanahaline Jones võttis jõuliselt sõna ka sotsiaalmeediakontol, nimetates rüüstajaid idiootideks.

Protestilaine USAs sai alguse pärast seda, kui politsei hoidis kuriteos kahtlustataval mustanahalisel George Floydil põlve kaela peal. Hiljem Floyd suri. 

Nüüd on mitmetes USA suurlinnades toimunud meeleavaldused mustanahaliste õiguste kaitseks ja politseivägivalla vastu.

Samas käivad ringi vägivaldsed banded ja lihtsalt lõhuvad, rüüstavad, süütavad ja purustavad autosid, kaupluste vaateaknaid ja kõike, mis ette jääb. Röövitakse ja varastatakse valimatult. 

UFC kirkamate vabavõitlustähtede hulka kuuluv mustanahaline Jones üritab asju vaos hoida kodulinnas Albuquerques.

USA vabavõitleja Jon Bones Jones.
USA vabavõitleja Jon Bones Jones. Foto: Jim Thompson/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Jones peatas isegi jõugu, kes kodulinnas vandaalitses - ikka mustanahaliste õiguste nimel. Jonesile polnud selline asi meelt mööda.

«Anna mulle spreipurk,» kärgatas Jones vihaselt järjest igale vastu tulnud gängiliikmele.

Hiljem laadis ta video Instagramikontole.

«Kas see jama üldse puudutab enam George Floydi? Miks te k****i  tiinarid hävitate meie linnu? Uskuge mind, mina, kui noor must mees olen samuti löödud, kuid sellise käitumisega teete te halva situatsiooni veelgi hullemaks. Kui armastate oma linna, kaitske seda.»

Jones kutsus üles kõiki lapsevanemaid oma võsukestele asju selgitama ning neid järgmistel õhtutel kodust mitte välja lubama.

Ka väljaspool võitlusringi tuntud 32-aasstane Jones on Floydi surmaga seoses ohtralt sõna võtnud. 

Märtsis peeti Jones kinni kahtlustatuna joobes sõitmises, laskerelva hoolimatus käsitsemises ja ilma juhiloata auto juhtimises. Lisaks leidis politsei Jonesi autoistme alt laetud tulirelva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles