PILDID ⟩ Tallinnas avaldatakse USA protestijatele toetust (40)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy

USA politseivägivalla- ja rassismivastased meeleavaldused pole Eestitki puudutamata jätnud. Tallinnasse Balti jaama tunnelisse on ilmunud protestijatele toetust avaldavad grafitid. Vaata pilte!

Nädal tagasi Ameerika Ühendriikidest Minneapolisest alguse saanud protestid on levinud juba ka Euroopasse. Esmaspäeval kogunes Amsterdamis tumedanahalistele toetust avaldama ligi 5000 inimest.

Teisipäeval märgati Tallinnas Balti jaama tunnelis mitme meetri ulatuses grafitit, mis kujutas täheühendeid ACAB («all cops are bastards» ehk «kõik võmmid on tõprad») ja BLM («black lives matter» ehk «mustanahaliste elud loevad»).

BLM on rahvusvaheline inimõiguste liikumine, mis sai alguse mustanahaliste kogukonnast ning võitleb süstemaatilise rassismi ja vägivalla vastu.

20. juunil korraldatakse Tallinnas Vabaduse väljakul BLM protest, millega avaldatakse toetust kõikidele Ameerikas olevatele protestijatele, kes seisavad mustanahaliste inimõiguste eest. Ürituse info leiad siit.

Praegused protestid algasid pärast seda, kui Minneapolise politseinik Derek Chauvin tappis vahistamise käigus mustanahalise George Floydi, keda kahtlustati valeraha kasutamises. Jõhker video läks ühismeedias liikvele ning tõi inimesed tänavatele.

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles