Jalgpalliklubi Chelsea miljardärist omanik käis maja eest välja rekordsumma

Elu24
Copy
Londoni Chelsea omanik Roman Abramovitš võib endale uue majaostu puhul aplodeerida.
Londoni Chelsea omanik Roman Abramovitš võib endale uue majaostu puhul aplodeerida. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Inglismaa tippjalgpalliklubi Londoni Chelsea omanik Roman Abramovitš on tuntud mehena, kes ei häbene oma maksevõimet välja näidata. Venelane ostis hiljuti Iisraelis maja, mis maksis ligi 60 miljonit eurot, kirjutas Iisraeli väljaanne The Times of Israel.

Kuigi 53-aastane Abramovitš tingis kahe ja poole hektari suurusel maa-alal asuvast 3000 ruutmeetrise maja hinnast alla ühe kolmandiku - ligi 30 miljonit eurot - on tegemist Iisraeli kinnisvaratehingu rekordsummaga.

Kinnistul asuvad muuhulgas tenniseväljak, bassein, ja hüdrauliline platvorm, mille saab vajadusel muuta võimsaks kontsertlavaks.

Ka kaugtöö võimaluste peale on mõeldud, elamu allkorrus on varustatud kümne arvutiga. Tel Avivi Herliziya linnaosas asuv maja oli müügis üle kahe ja poole aasta, alghinnaga ligi 100 miljonit eurot. 2018. aastal ka Iisraeli kodakondsuse saanud Abramovitš rentis seda maja eelmisel aastal ning kangekaelse kauplejana sai maja omanikuks suhteliselt hea hinnaga.

Kinnisvarahinnad on plahvatuslikud tõusnud, sest veel neliteist aastat tagasi, 2006. aastal maksis Inglise miljardär Alan Howard selle kinnistu eest vaid ligi 9 miljonit eurot. Tõsi, Howard ehitas kinnistule praeguse peahoone ning külalistemaja. 

Kütuse- ja gaasiärimees Abramovitš ostis jalgpalliklubi Chelsea 2003. aastal. Ta on Forbesi andmetel Venemaa rikaste edetabelis 9. kohal ja Iisraeli rikkaim inimene, kelle varanduse suuruseks hinnatakse 12,3 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles