Tõsielusarjas osalenud naismaadleja vabasurm vapustas Jaapanit

Elu24
Copy
Jaapani maadleja ja tõsieluseriaali kangelanna Hana Kimura (rohelisetes põlvikutes).
Jaapani maadleja ja tõsieluseriaali kangelanna Hana Kimura (rohelisetes põlvikutes). Foto: Nikkan Sports/VIA REUTERS/Scanpix

Jaapani superstaar, sõumaadleja ja Netflixi tõsielusarja Terrace House`i Jaapani versiooni kangelane Hana Kimura suri 23. mail. Nüüd on teada ka 22-aastase jaapanlanna surma põhjus.

Kimura koduklubi Stardom Wrestling kinnitas uudiseid noore naise surmast ja palus fännidel näidata austust ja lugupidamist lahkunu ning pereliikmete suhtes.

Esialgu ei olnud surma põhjus selge. Pärast väga kummalisete postituste tegemist sotsiaalmeediakontodel arvati, et Kimura on langenud küberkiusamise ohvriks.

Viimase värskenduse tegi Kimura on Instagrami kontol päev enne surma, reedel 22. mail, kus ta poseeris oma kassiga ja pildi alla kirjutas: «Head aega.».

Eelmisel aastal võitis Kimura Stardomi võitlejahinge auhinna, ta oli üks Jaapani tõsieluseriaali Terrace House kangelannasid. Seriaali ülesvõtted katkestati koroonaepideemia tõttu. Telesõu jälgis kolme mehe ja kolme naise tegemisi, kes elasid koos ühes majas.

Hana Kimura.
Hana Kimura. Foto: Nikkan Sports/VIA REUTERS/Scanpix

Päev enne surma tehtud postitused tekitasid Kimura lähikonnas ärevust, sest noor naine postitas järjest endast erinevaid fotosid ja lisas neile häirivaid tekste nagu: «Ma ei taha enam inimene olla. Ma tahtsin seda elu armastada. Äitah kõigile, armastan teid. Head aega.»

On selgunud, et Kimura oli igapäevaselt sadade õelate sõnumite sihtmärgiks, teda mõnitati ja kritiseeriti sotsiaalmeedias pidevalt. Peamiselt tõsieluseriaali põhjal tehti julmi ja haigettegevaid postitusi naise välimuse ja käitumise pärast - teda nähti seriaalis vaenlase rollis.

Pärast Kimura enesetappu hakati Jaapanis tõsiselt rääkima küberkiusamise halvast mõjust mentaalsele tervisele. Eelmisel nädalal teatasid Jaapani võimud, et hakkavad otsima võimalusi anonüümsete postituste keelamiseks. Paljud tõusva päikese maa juristid on siiski sõnavabaduse egiidi all täielikult kommenteerimise keelamise vastu.

«Mu süda lõhkeb mõeldes, kui julmad ja õelad võivad inimesed sotsiaalmeedias olla,» sõnas maadlustšempion Tessa Blanchard.

«Oli suur au Hanka Kimurat isiklikult tunda. Ta oli vapustav tüdruk, lahke südame ja hella hingega ja tohutu kire ning tööeetikaga.»

«Ma loodan, et see traagiline juhtum tõestab veelkord, et sotsiaalmeediapostitustel võib olla suur mõju vaimsele tervisele,» kirjutas maadlusajakirjanik Adam Pacitti.

Eesti omaaegne tõsielusari «Buss», mis jooksis teleekraanidel 2005. aastal, sai saatuslikuks selles osalenud Nelele, kes sooritas samuti 22-aastaselt pärast saate näitamise lõppemist enesetapu. Põhjuseks peeti saate tõttu nurjunud lähisuhet. Tragöödia kutsus esile kriitikalaine selletaoliste saadete aadressil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles