Aktivistid soovivad Alari Kivisaart raadiohääle ametist maha võtta: rassistlikud avaldused on viimane piisk (29)

Elu24
Copy
Raadiohääl Alari Kivisaar.
Raadiohääl Alari Kivisaar. Foto: Tairo Lutter

Seoses ka Eestis hoogu kogunud BLM liikumisega on paljudele kõrva jäänud raadioveterani järsud kommentaarid. Selle tuules tuletatakse meelde ka vanemaid intsidente.

SkyPlusi raadiohääl Alari Kivisaar on sattunud kriitika alla, kuna väidetavalt on tema kommentaarid olnud mitmel juhul rassistlikud. Nüüd alustasid «Mustade elude» liikumise aktivistid kampaaniat, et hommikuprogrammi juht raadioeetrist maha võetaks.

Selleks on algatatud petitsioon kasutaja noblackface poolt. Praeguseks on see kogunud üle 800 toetaja soovitud 1000-st. Veel mõne tunni eest olid need arvud vastavalt 300 ja 500, seega koguneb toetajaid kiirelt.

Algataja väitel ei saa raadio end reklaamida «Eesti positiivseima raadiojaamana», kui seal jätkuvalt rassismi ning šovinismi õhutatakse. Viimaseks piisaks tuuakse Kivisaare kommentaar mustanahalise George Floydi kohta, kes suri USAs vahistamise käigus valge politseiniku süül.

2. mai hommikuprogrammis tunnistas Kivisaar, et «kas mustanahalise näol oli tegemist mingisuguse pätiga, ma ei ole süvenenud». Siiski hindas ta olukorda kui «parajat jebla».

«Ilmselgelt keegi ei tahtnud kedagi ära tappa, aga ikka juhtub,» arvas Kivisaar ja lisas: «Äkki mustad on pätimad? No ei tea, äkki mingit statistikat keegi teeb.» Samuti toob petitsiooni algataja välja mõned varasemad räiged väljaütlemised.

Skymeedia ei võta kuulda?

Alari Kivisaare ootamatute kommentaaride kohta on hakatud küsima ka Skyplusi sotsiaalmeedia. Aktiivsemate teema tõstatajate sõnul ei tule raadio poolt oodatud vastuseid ega selgitusi. Veelgi enam, vähemalt ühe kasutaja väitel kustutatakse teemakohaseid kommentaae Skyplusi postituste alt.

Raadio sotsiaalmeedias on samuti teemat tõstatatud. Nimelt on üks kodanik jätnud raadiojaama Instagrami kahe viimase postituse alla kommentaare ja nõuab seoses Kivisaarega selgitust. Ühes kommentaaris viitab kommenteerija, et raadiojaam on (vähemalt) ühe tema kommentaari kustutanud.
Raadio sotsiaalmeedias on samuti teemat tõstatatud. Nimelt on üks kodanik jätnud raadiojaama Instagrami kahe viimase postituse alla kommentaare ja nõuab seoses Kivisaarega selgitust. Ühes kommentaaris viitab kommenteerija, et raadiojaam on (vähemalt) ühe tema kommentaari kustutanud. Foto: Kuvatõmmised Instagramist @skyplus / Elu24 kollaaž
Poomi kommentaar
Poomi kommentaar Foto: Kuvatõmmis

«Mustad elud loevad» liikumine ja Kivisaare kõrvaldamise petitsioon on hoogu kogunud eelkõige Eesti sotsiaalmeedias. Hulga inimeste kõrval on seda kommenteerinud ka suunamudija Evert Poom.

Ta jagas petitsiooni Instagramis. Kuigi Poom ei poolda enda sõnul valdavalt inimeste platvormilt «kõrvaldamist», on see tema hinnangul praegusel juhul põhjendatud.

Teine aktiivselt BLM teemat vedanud suunamudija Sidni Tomson jagab aga Twitteris jälgijatega, et Skymeedia ei plaani Kivisaarega midagi teha.

«Skymeedia juhatus räägib Kivisaarega, aga otsest muutust see siin ei tee,» arvas Tomson, kuid soovitas petitsiooniga nõustujatel siiski see allkirjastada.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles