Los Angeles annab vähemalt 100 miljonit dollarit politsei rahast tumedanahalistele (8)

Elu24
Copy
Los Angelese linnapea Eric Garcetti koos meeleavaldajatega.
Los Angelese linnapea Eric Garcetti koos meeleavaldajatega. Foto: Reuters/ScanPix

Los Angelese linnapea Eric Garcetti teatas, et 250 miljonit dollarit linna aastasest eelarvest suunatakse ümber tumedanahaliste kogukondadele. Suur osa sellest tuleb politsei rahastuse arvelt.

Garcetti teatas kolmapäevasel pressikonverentsil, et linna jaoks on kätte jõudnud oluline pöördepunkt, vahendas Deadline.

Ta lubas, et panustab rassilise võrdsuse loomisse. «On aeg liikuda retoorika juurest tegudeni, mis lõpetaks rassismi meie linnas,» ütles linnapea.

Garcetti kuulutas, et varem välja pakutud eelarves tehakse muudatus, mis võimaldab suunata 250 miljonit dollarit (s.o ca 220 miljonit eurot) tumedanahaliste kogukondadesse. Tema sõnul võimaldab see luua töökohti, parandada haridust ja aidata «paranemisega».

Protestijad teisipäeval linnapea kodu juures.
Protestijad teisipäeval linnapea kodu juures. Foto: Zuma Press/Scanpix

Los Angelese politseikomisjoni president Eileen Decker teatas seejärel, et 100 kuni 150 miljonit dollarit, mis tumedanahalistele suunatakse, tuleb kohaliku politsei eelarvest.

Sama kinnitas ka linnavolikogu president Nury Martinez, kelle sõnul on prioriteedid George Floydi surma järel muutunud. Floyd oli mustanahaline, kes eelmise nädala alguses Minneapolises vahistamise käigus tapeti. Tema surma järel puhkesid üle riigi politseivägivalla- ja rassismivastased protestid.

Ametnike sõnul toetab politsei rahastuse vähendamist terve linnavolikogu. Linna eelarve- ja rahanduskomisjon kohtub 8. juunil, et muudatusi arutada.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles