PILDID JA VIDEO «Tagasi tulevikku» filmide fänn, päriselu Marty McFly lendas hõljuklauaga

Inna-Katrin Hein
Copy

Suurbritannias Worcestershire’is elav Sam Rogers disainis hõljuklaua (hoverboard) ja sellega täitus ta lapsepõlveunistus olla nagu filmide «Tagasi tulevikku» (Back to the Future) peategelane Marty McFly (Michael J Fox).

24-aastane Rogers lendas hõljuklauaga ja tal oli abiks 3D prinditud reaktiivranits, mille hind on 340 000 naela (380 800 eurot), teatab News Service South West.

Tõsielu Marty McFly, inglane Sam Rogers valmistub hõljukiga sõitma
Tõsielu Marty McFly, inglane Sam Rogers valmistub hõljukiga sõitma Foto: Gareth Nunns / SWNS/Scanpix

Ta kehastus filmitegelaseks Marty McFlyks, kandes selle tegelase jakki, mütsi ja spordijalatseid ning võttis oma lennu lennuväljal päikeseloojangu ajal videole.

Inglase liikumine hõljuklauaga toimus DeLoreani sportauto kõrval.

Rogersi sõnul on ta vist maailmas ainus inimene, kes on suutnud 1989. aasta legendaarse filmi «Tagasi tulevikku 2» kaaderid taaselustada.

Ülikooliharidusega inglane töötab Briti aeronautikafirmade Gravity Industries ja AdditiveX disainijuhi ja katselendurina.

Mehe sõnul on talle «Tagasi tulevikku» filmid alati meeldinud, mängides ta lapsepõlves tähtsat rolli ning need viisid ta lendamise, lennunduse ja lendamisdisainini.

Inglase teatel sai ta vanavanematelt DeLoreani mänguauto 10. sünnipäevaks kingituseks.

Päris DeLoreani ja hõljuklaua kokkuviimisel sai ta unistus Marty McFly moodi lendamisest teoks.

Tõsielu Marty McFly, inglane Sam Rogers
Tõsielu Marty McFly, inglane Sam Rogers Foto: Gareth Nunns / SWNS/Scanpix

«Tagasi tulevikku» filme on kolm.

Esimene film, mille režissöör on Robert Zemeckis, valmis 1985. Michael J Fox kehastab seal Marty McFlyd, kes juhuslikult satub 1985. aastast 1955. aastasse, kus ta kohtub oma tulevaste vanematega.

Christopher Lloyd kehastab ekstsentrilist teadlast Emmett «Doc» Browni, kes sõidab DeLoreani autoga, mis võimaldab ajas rändamist.

Teadlane aitab Martyl muuta minevikku ja jõuda tagasi oma aega.

Kaader 1985. aasta filmist «Tagasi tulevikku». Pildil on Michael J Fox ja Christopher Lloyd
Kaader 1985. aasta filmist «Tagasi tulevikku». Pildil on Michael J Fox ja Christopher Lloyd Foto: /AP/Scanpix

Veel mängivad selles filmis Lea Thopson, kes kehastas Marty ema Lorraine’i, Crispin Glover, kes oli Marty isa George’i rollis ja Thomas Wilson, kes mängis Marty ja George’i vaenlast.

«Tagasi tulevikku» teine film valmis 1989 ja ka selle režissöör on Robert Zemeckis.

See on esimese filmi järg, milles mängivad Michael J Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson ja Thomas Wilson.

Marty McFly ja teadlane Emmett Brown rändavad 1985. aastast 2015. aastasse, et takistada Marty pojal saboteerimast McFly perekonna tulevikku.

Kurikael Biff Tannen varastab teadlase ajaauto DeLoreani ja kasutab seda ajaloo muutmiseks. Marty ja teadlane peavad taas minema 1955. aastasse, et ise ajalugu muuta ja kurikaela tehtu tühistada.

Kolmas film tehti 1990, ka selle režissöör on Robert Zemeckis ning selles näeb Michael J Foxi, Christopher Lloydi, Mary Steenburgenit, Thomas Wilsonit ja Lea Thompsonit.

Selles filmis avastab Marty McFly, kes on 1955. aastas, et ta sõber Emmett «Doc» Brown on jäänud 1885. aastasse lõksu ja teda tulistab Buford «Mad Dog» Tannen, kes on Marty vaenlase Biffi vanavanaisa.

Marty reisib 1885. aastasse ja päästab teadlase, nad jõuavad tagasi 1985. aastasse. Olukorra muudab keeruliseks see, et hull teadlane armub Clara Claytonisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles