Traagiline õnnetus katkestas Los Angeleses maailma kalleima staadioni ehituse

Elu24
Copy
SoFi Stadium Inglewoodis Los Angeleses on ehitusjärgus, kuid peaks valmis olema hilisemalt augustis 2020.
SoFi Stadium Inglewoodis Los Angeleses on ehitusjärgus, kuid peaks valmis olema hilisemalt augustis 2020. Foto: Harry How/AFP/Scanpix

Reedel katkestati maailma kõige kallima staadioni, ligi viis miljardit dollarit maksva, Los Angelesse kerkiva SoFi Stadiumi ehitus. Los Angeles Timesi teatel hukkus ehitusel töömees.

Kolmekümnendates eluaastates ehitusmees oli parajasti tööpostil suurima spordi-ja vabaajakompleksi ehituse kagupoolel, kui ta massiiivselt tugikonstruktsioonilt alla pudenes ja 30 meetri kõrguselt surnuks kukkus.

Ehitustööde eest vastutava kompanii Turner-AECOM Hunti esindaja kinnitas surmajuhtumit. Ettevõtte sõnul antakse teistele töötajatele järgmiste nädalate jooksul kriisiabi, vahendas CBS.

Ehitajate turvalisuse ja töötingimuste järelvalveametnikud uurivad töötaja surmaga päädinud õnnestust. Hetkel pole selge, millal ehitustööd staadionil jätkuvad.

Maailma kallim Sofi staadion peaks valmis olema augustis 2020.
Maailma kallim Sofi staadion peaks valmis olema augustis 2020. Foto: Keith Birmingham/ZUMAPRESS.com

SoFi staadionit on katkematult ehitatud ka koroonapandeemia ajal. LA Timesi info kohaselt on koroonaviirusesse nakatunud 12 ehitustöölist.

70 300 inimest mahutava SoFi staadioni avaüritus peaks toimuma 14. augustil, kui sõpruskohtumise peavad ameerika jalgpalli profiliiga NFLi meeskonnad Los Angelese Rams ja New Orleansi Saints. Lisaks Ramsile on nimetatud ehitis ka Los Angelese klubi - Chargersi - kodustaadioniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles