ÜLEVAADE ⟩ Postitus ja raha tuleb: vutitähed teenivad sotsiaalmeedias megasummasid

Elu24
Copy
Jalgpalli- ja sotsiaalmeediatähed Zlatan Ibrahimovic (vasakul) ja Cristiano Ronaldo.
Jalgpalli- ja sotsiaalmeediatähed Zlatan Ibrahimovic (vasakul) ja Cristiano Ronaldo. Foto: imago sportfotodienst/imago/Ulmer/Scanpix

Portugali jalgpalli supertäht Cristiano Ronaldo pole megastaar ainult vutiväljakutel, portugaallane on ka sotsiaalmeediakuningas. Eelmise nädala reedel kirjutas USA majandusväljaanne Forbes, et Ronaldost on saanud esimene jalgpallur, kelle varandus ületab ühe miljardi dollari piiri.

Aktiivsetest sportlastest on «miljardiklubisse» jõudnud vaid golfimängija Tiger Woods ja poksija Floyd Mayweather.

Sotsiaalmeedia on nii mõnelegi superstaarile ametist sõltumata väga oluline lisatulu allikas. Maailma kümnest sotsiaalmeedias enim teenivatest avaliku elu tegelastest koguni viis on jalgpallurid. Insta Wealth info kohaselt teenib neist igaüks ühe positutusega sadu tuhandeid dollareid.

1. Instagramis on jälgijaid kõige rohkem Cristiano Ronaldol - 35-aastast Juventuse tähte jälgib koguni 223 miljonit inimest. Portugaallane avaldab julgelt pilte oma perest ja treeningutest.

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Foto: Jonathan Moscrop/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Trimmis kehaga mehele kuulub brand «CR7», mille all tegutseb nii hotellikett, kui müüakse ka aluspesu. Ronaldo on ka spordibrandi Nike kõneisik, lisaks kuuluvad Ronoldo sponsorite hulka kellabrand TAG Heuer, võrkturunduse ettevõte Herbalife ja kiirtoidukett KFC.

Portugali pallivõlur teenib ühe positusega keskmiselt üle miljoni euro. Forbesi andmetel toob Instagram mehele aastas sisse üle 44,5 miljoni euro, mis on tunduvalt rohkem, kui ta kasserib oma tööandjalt Torino Juventuselt (31 miljonit eurot).

2. Instagrami teine suur nimi on Argentina vutituus Lionel Messi. Hispaania jalgpalliklubis Barcelona leiba teeniva Messi tegemisi jälgib Instagramis 153 miljonit inimest.

Jalgpalliklubi FC Barcelona argentiinlasest ründeäss Lionel Messi tegi maikuus individuaaltreeninguid.
Jalgpalliklubi FC Barcelona argentiinlasest ründeäss Lionel Messi tegi maikuus individuaaltreeninguid. Foto: MIGUEL RUIZ/AFP/Scanpix

32-aastane argentiinlane on Adidase reklaaminägu, lisaks laekuvad talle sponsorrahad ka Pepsilt ja Dolce&Gabbanalt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

¡Feliz día de la Patria! 🇦🇷 🙌🏻

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Messi teenib ühe postitusega keskmiselt 700 000 eurot. Vutti peaks mees aga edasi mängima, sest Barcelona maksab mehele hooajal umbes 40 miljonit, sotsiaalmeediast paneb Messi kaukasse pisut vähem - 27 miljonit eurot.

3. Inglise endine jalgpallur David Beckham on sotsiaalmeedias enimteenivate staaride edetabelis kuuendal kohal. Pärast Michael Jordanit on David Beckham esimene sportlane, keda võib kirjeldada kui brandi. Brandiedule lisas vürtsi ka armusuhe endise tüdrukute bändi Spice Girlsi liikme Victoriaga.

Moeikoon David Beckham.
Moeikoon David Beckham. Foto: Dominic Lipinski/PA/Scanpix

Praegu 45-aastast inglast peeti tuhandevahetusel metroseksuaalide - meeste, kes jälgivad trende ja kannavad enda väljanägemise eest hoolt - eestkõnelejaks.

Beckhamil on Instagramis üle 63 miljoni jälgija. Mees lõpetas küll pallitagumise 2013. aastal, kuid ilus näolapp toob ka pärast karjääri sisse miljoneid. Isegi praegu spondeerivad teda Adidas, viskibrand Haig Club ja rootslaste H&M. Lisaks on mehel ka isiklikke kaubamärke ja ta on üks jalgpallklubi Miami Interi suuromanikest. Kokku teenib mees Intagramis aasta jooksul umbes 10,7 miljonit eurot, üks postitus toob sisse  360 000 euro ümber. 

David Beckham käesoleva asta märtsi alguses jälgimas omanikuna Miami Interi matši. 
David Beckham käesoleva asta märtsi alguses jälgimas omanikuna Miami Interi matši. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/Scanpix

4. Koondedetabelis rahanumbrite poolest kaheksandal positsioonil asuval brasiillasel Neymaril on Instagramis 139 miljonit jälgijat.

Neymar (paremal) vaidlemas Dortmundi Borussia mängija Emre Caniga.
Neymar (paremal) vaidlemas Dortmundi Borussia mängija Emre Caniga. Foto: UEFA - Handout via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC/Scanpix

28-aastane Neymar teenib ühe postituse pealt umbes 687 000 eurot. São Paulo lähistelt pärit Neymari Instateenitus ulatub 7,5 miljoni euroni aastas.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PINK 💖

A post shared by ene10ta Érre 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr) on

Praegune koduklubi Pariisi Saint-Germain maksab mehele aastas umbes 36,8 miljonit eurot, nii et supiköögi järjekorras vutiäss seisma ei pea. Brasiilia jalgpallurit spondeerivad Red Bull, Nike, ja Hiina elektroonkafirma TCL.

5. Rootsi gigatäht Zlatan Ibrahimović teenib Instagramis avaldatud fotode ja videotega aasta jooksul 7 miljonit eurot. Malmöst pärit pikajuukselise ründaja postituse keskmiseks hinnaks on 215 000 eurot.

Foto: DANIELE MASCOLO/REUTERS/Scanpix

Omapärase huumorisoonega Zlatan on osanud alati raha teha. Karjääri jooksul mitmetes tippklubides mänginud rootslane esindab praegu AC Milani, sponsorite hulka kuuluvad teiste seas Volvo, Microsofti Xbox, mehele kuulub ka rõivabrand A-Z.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When I roar he roars

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles