Sex Pistolsi lauljast sai abikaasa täiskohaga hooldaja: see läheb aina hullemaks

Elu24
Copy
Punkbändi Sex Pistolsi laulja John Lydon Conani jutusaates 2017. aastal.
Punkbändi Sex Pistolsi laulja John Lydon Conani jutusaates 2017. aastal. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Briti punklegend ja bändi Sex Pistols laulja John Lydon, esinejanimega Johnny Rotten, rääkis avameelselt, kuidas tema abikaasa dementsus läheb järjest hullemaks ning mehest on saanud naise täiskohaga hooldaja, vahendab Mirror.

USAs, Los Angeleses elav 64-aastane punklegend John Lydon avaldas umbes aasta tagasi, et tema abikaasal on dementsus. Nüüd tõdes laulja, et temast on saanud oma 78-aastase abikaasa, Nora, täiskohaga hooldaja.

«Noral on Alzheimeri tõbi. Ma olen tema täiskohaga hooldaja ja ma ei lase kellelgi teda peast segi ajada,» tõdes Lydon ja jätkas: «minu jaoks on reaalne inimene seal sees endiselt olemas. See inimene, keda ma armastan, on endiselt iga minut igast päevast seal sees ja see on minu elu. On kahetsusväärne, et ta unustab asju aga noh, kas me mitte kõik ei unusta?»

Lydon kirjeldas oma naise seisundit kui pohmelli. «Ma arvan, et tema seisund on tema jaoks nagu üks pidev pohmelus,» rääkis laulja ja lisas: «see läheb aina hullemaks, tema aju salvestab üha vähem mälestusi ja siis järsku kaob mõni killuke täiesti ära.»

John Lydon (paremal) koos oma abikaasa Noraga International Screenwriters' Associationi üritusel.
John Lydon (paremal) koos oma abikaasa Noraga International Screenwriters' Associationi üritusel. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Ta rääkis ka, et kui Nora seisund hakkas halvenema, otsis paar otsis parimaid võimalikke eksperte. Kulukad spetsialistid tõdesid üllatunult, et vaatamata kõigele, on Lydon naise mälestustes püsiv. «Neile avaldas suurt muljet see, et ta (Nora – toim) ei unusta mind kunagi ära, oleme pidevalt (tema peas – toim) üksteisega koos ja see killuke ei kao,» tõdes laulja.

Nüüd on aga Lydon otsustanud ekspertidele mitte maksta ja hooldab naist ise. Mees rõhutas, et Nora ei lähe kunagi hooldekodusse, hoolimata naise haiguse raskustest, mida on praegune koroonaviiruse pandeemia võimendanud.

«Olen nagunii juba karantiinis, kuna olen tema täiskohaga hooldaja. Mul pole vaja väljas käia ja p****aukudega suhelda,» kostis laulja. Küll on aga koroonaviirus peatanud Lydoni esinemise koos tema praeguse bändi, Public Image Ltd'ga, mis tähendab, et mehel ei ole olnud sissetulekut.

«Oleksime kogu selle aja esinenud. Järgmisel aastal kõige selle tegemine pole piisavalt hea,» lisas ta lõpetuseks.

John Lydon abiellus sakslanna Nora Forsteriga 1979. aastal ning on nüüdseks olnud abielus üle 40 aasta. Lydonist sai pärast abiellumist Nora tütre, Ari Upi kasuisa. 2000. aastal sai Johnist ja Norast Ari Upi teismeliste poegade seaduslikud eestkostjad. Kümme aastat hiljem Ari Up suri ning John ja Nora võtsid enda hoole alla ka tema kolmanda lapse, vahendab The Guardian.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles