Duši all õpilasi salaja filminud Rootsi võimlemistreenerile määrati naeruväärne karistus

Elu24
Copy
Võimleja. Foto illustreeriv.
Võimleja. Foto illustreeriv. Foto: Schreyer Via Www.imago-images.de/imago Images/schreyer/Scanpix

Rootsi väljaanne Expressen avaldas intervjuud endiste noorte naisvõimlejatega, keda treener salaja filmis.

Endise Rootsi tippvõimleja poolt treenitavad tütarlapsed avasid end Rootsi ajakirjandusele pärast kohtujuhtumit, milles treenerit süüdistasti alaealiste tütarlaste salajases filmimises nii duši all kui ka WC-s.

Treener mõisteti ringkonnakohtus süüdi sündsusetute ülesvõtete tegemise ja levitamise ning lapspornograafia omamise eest. Ta sai tingimisi vangistuse ja pidi kannatajatele tasuma kopsaka valuraha.

Apellatsioonikohtus, kus süüdistused olid samad, ei mõistetud aga treenerile enam nii ranget karistust, samuti loobuti osaliselt valurahanõuetest.

Ringkonnakohtus arutatud kuriteod jäid ajavahemikku 2013-2016. Expressen tegi intervjuu mitme noore naisega.

Naiste jutu põhjal saab treenerist maalida pildi, kui lugupeetud ja šarmantsest mehest, kelle edukas võimlejakarjäär oli noorte tütarlaste jaoks teada ning tugevdas mehe head mainet veelgi.

«Ta meeldis kõigile, ta oli tore ja karismaatiline,» rääkis üks intervjueeritutest.

Kui salaja filmimise ajal napilt alla 30aastase tunnustatud treeneri teod päevavalgele tulid, oli see tütarlastele tohutu šokk.

«See oli kohutav pettumus. Ma poleks iialgi isikunud, et inimene, kellele ma oln alati alt üles vaadanud, ja keda ma täielikult usaldasin, suudab midagi sellist teha. See oli täielik šokk,» rääkis üks võimlemistüdrukutest, kes Rootsi väljaanne nimetab Lisaks.

Üks teine tüdruk, Saga, rääkis, et pärast treeneri tegudest teada saamist pidi ta mõned kuud haiglas masendust ravima. Varem armastatud treeneri rängad teod on kõigile oma armid jätnud.

Tütarlaste traumad tõusid taas pinnale kui teise kohtuastme otsusesega muudeti mehe karitstust väiksemaks ning määratud valurahasummad naeruväärseteks.

«Tundub mõnitamisena, et ringkonnakohtu otsust muudeti. Olen sellest üle saanud, kuid see otsus on nii vale,» rääkis Lisa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles