VIDEO ⟩ Isehakanud lasteaedniku uskumatu tegu põhjustas beebi surma

Elu24
Copy
Politsei suutis video taastada.
Politsei suutis video taastada. Foto: Kuvatõmmis

Traagilisest surmajuhtumist avaldati õudne videokaader, mida süüdistatav üritas ise enne politsei saabumist kustutada, kirjutas Ukraina meedia.

Ukrainat raputanud sündmus leidis aset 29. mail, kuid politsei kiire töö on avaldanud võikad asitõendid. Korteris ebaseaduslikku lastesõime pidanud naine ei pääse enam surma põhjustamisega, vaid võib tapmise eest kuni 15 aastaks vangi minna.

Kui kiirabi saabus Zaporožie linnas Avramenko tänavale, polnud neil enam muud teha kui 1-aastase tüdruku surmaaeg kirja panna. «Hingamisteede ummistus okse poolt», märgiti kiire ülevaatuse tulemusel surma põhjuseks.

Nii arvasid uurijad, et kutsetunnistuseta lasteaiakasvataja oli oksendava lapse pannud rumalusest voodile selili. Nüüd avastati aga laste valvekaamera video, mida kasvataja oli üritanud hävitada. See teeb juhtumi hulga süngemaks.

Lapse nutt käis närvidele

Avaldatud salvestisest selgub, et kasvataja asetas teiste kasvandike juuresolekul beebi voodile selili. Laps ei lämbunud aga omal käel. Selgelt võib näha, kuidas Irina Suhhanova seob beebi näo ette padja.

Vanemate advokaatide sõnul võis naine kohutava teo teha, sest talle hakkas närvidele käima lapse nutmine. Kuigi surmapõhjuseks on siiski märgitud okse, kahtlustavad advokaadid otsest lämmatamist.

Uhke «lasteaiakasvataja»

Süüdistatav on vahistatud ja ootab kohut. 51-aastasel lasteaiakasvatajal kutsetunnistust ei olnud, kuid kolmetoalises korteris peetud ebaseaduslikku lastehoidu ta varjama ei vaevunud.

«Kasvataja» oli kutsumuse üle isegi uhke.
«Kasvataja» oli kutsumuse üle isegi uhke. Foto: Facebook

Vastupidi - naine lisas Facebooki uhkelt pilte koos kasvandikega. «Kasvatajaks olemine pole töö. See on hinge kutse, eluviis, eriline mõttelaad, kus sa annad ära osakese iseendast,» kirjutas ta. Päev lapsehoius maksis 200 grivnat ehk veidi alla 7 euro. See on poole kallim kui keskmine Kiievi lapsehoid.

Meedia teatel on terve Irina sotsiaalmeedia nüüdseks täidetud ukrainlaste needustega. Naisel endal on ka kolm tütart. Kaks nooremat käivad veel koolis, vanem elab aga juba iseseisvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles