Uus film Tiger Woodsist: tšempioni seksisõltuvus, ravimid ja miljonid

Elu24
Copy
Tiger Woods.
Tiger Woods. Foto: MATT SULLIVAN/REUTERS/Scanpix

Sügisel linastub HBOs värske dokumentaal maailma ühest nimekamast sportlasest, golfimängijast Tiger Woodsist. Neljatunnine kaheosaline film tugineb Armen Keteyiani ja Jeff Benedicti mehest kirjutatud elulooraamatule. 

2018. aastal ilmunud teose põhjal, mille kirjutamise käigus intervjueeriti rohkem, kui 250 inimest, tehtud filmi produtsendid on samuti Keteyian ja Benedict.

Dokumentaal räägib sellest, kuidas 21-aastasest Woodist sai kõigi aegade noorim Mastersi võitja ja esimene sportlane, kelle teenitud varandus ületas miljardi dollari piiri. 

Samas peatutakse ka Woodsi seksisõltuvusel, skandaalidel ja narkootikumide tarvitamisel. Film kõneleb ka sellest, kuidas Woodsil õnnestus pärast põhjas käimist taas tippu tõusta.

Abikaasa kahtlus osutus tõeks

Vigastustega kimpus olnud Woodsi karjääri allakäik algas, kui ta jäi petmisega vahele oma rootslannast abikaasale Elin Nordegrenile. 

Woodsi ja ööklubiomaniku Rachel Uchiteli suhtest sosistati kuulujutte ning Nordgren kahtlustas oma meest truudusetuses. Kord kui Woods magas, kontrollis rootslanna oma mehe telefoni ning leidis sealt Uchiteli poolt saadetud SMSi. Nordgren vastas sms-iga naisele oma abikaasa nimel. Pisut hiljem otsustas Nordegren Woodsi telefonilt Uchitelile helistada ja skandaal oligi valmis. 

Raevunud Nordegren äratas Woodsi ja too üritas kabuhirmus poolunisena oma kaasa eest autoga põgeneda. Golfimängija põrutas vastu tänavavalgustiposti ja sai viga. Nordegren tormas kohale ja virutas enne poilitsei ja kiirabi saabumist golfikepiga auto tagaklaasi puruks.

New York kirjutas Woodsist ja tema elust pärast seda juhtumit 20 päeva järjest. Skandaal.

Kas tõesti 121 naist?

Woods sõnas avalikkusele, et ta on kõike muud, kui täiuslik.

«Petsin. Seda ei saa aktsepteerida. Mul on väga kahju,» rääkis seksisõltuvuse ravil käinud Woods leheneegritele.

Räägitakse, et Woods pettis oma abikaasat kokku 121 naisega. Nende seas oli pornotähti, ettekandjaid, strippareid ja lõbutüdrukuid.

Lahutus Nordegrenist läks Woodsile maksma 100 miljonit dollarit. Samuti kaotas ta kahe lapse hooldusõiguse. 

Lahutus, seljaoperatsioonid, valuvaigistid ei teinud 2005. aasta juunist kuni 2010. aasta oktoobrini maailma golfiedetabelit juhtinud mehe olukorda kuigivõrd kergemaks. 2017. aastal peatas Floridas politsei Woodsi autoroolis ilmselgete joobetunnustega. Meheorganismist leiti unerohtu, valuvaigisteid ja ärevusravimeid.  

Dokumentaalis 44-aastane Woods ise üles ei astu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles