Rootsi teivashüppetäht asus emakeelt õppima

Elu24
Copy
Rootsi teivashüppaja Armand Duplantis.
Rootsi teivashüppaja Armand Duplantis. Foto: TT NEWS AGENCY/via REUTERS/SCANPIX

Ameerika Ühendriikides sündinud ja elanud teivashüppesensatsioon Armand Duplantis on kolinud ema sünnimaale Rootsi, Uppsalasse. Teisipäeval pärast treeningut kommenteeris ta varasemat Rootsi meedia kriitikat oma rootsi keele oskuse kohta. 

«Roppu sõimu on olnud rohkem, kui oleksin osanud arvata. Armand on pidanud kuulma, et ta pole piisavalt rootslane,» selgitas Armandi ema Helena käesoleva aasta kevadel Sveriges Radiole.

Lousianas, oma sünnilinnas Lafayette`is viibides, on Armand Duplantis kevadel läbi Skype`i õppinud rootsi keelt kaks korda nädalas.

«Ma ei hooli inimeste väljaütlemistest nii palju, kui mu ema. Kuid ema ei soovi, et minust halvasti räägitakse,» sõnas Duplantis teisipäeval Expressenile.

Duplantis parandas käesoleva aasta veebruaris kahel korral teivashüppe maailmarekordit. 
Duplantis parandas käesoleva aasta veebruaris kahel korral teivashüppe maailmarekordit. Foto: FRANCOIS LO PRESTI/AFP/Scanpix

Rootsi kergejõustikukoondist esindav 20-aastane teivashüppe maailmarekordiomanik harjutab praegu Uppsalas. Esimene võistlus peaks toimuma neljapäeval Oslos.

«Pole paar kuud korralikult harjutada saanud, seega maailmarekordivormis ma just pole. Kuid olen terve ja tunnen, et olen kiire,» selgitas Duplantis.

Duplantise võistluskalendris on lisaks Oslo võistlusele veel juulikuus toimuv Karlstadi GP ja Stockholmi Teemantliiga etapp augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles