Norra jalgpallitäht sõlmis spordigigandiga megalepingu

Elu24
Copy
Norra jalgpallitäht Ada Hegerberg.
Norra jalgpallitäht Ada Hegerberg. Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

24-aastane Norra naisjalgpallur Ada Hegerberg sõlmis spordifirma Nike`ga 10-aastase reklaamilepingu, mille kohaselt teenib norralanna vähemalt miljon eurot, teatas VG.

Varem oli Hegerbergil leping Pumaga. Norra vutitäht on nüüd Nike`i reklaaminägu koos selliste megastaaridega nagu tennisemängijad Serena Williams ja Naomi Osaka, korvpallur LeBron James ja Portugali jalgpallur Cristiano Ronaldo. 

Koos abikaasa Thomas Rognega Poolas elav Hegerberg ütles: «See on suur samm edasi. Leping Nike`ga sümboliseerib kõike seda, mida olen saavutanud. On aega keerata karjääris uus lehekülg.» 

2018. aastal, kui esimest korda anti maailma parimale naisjalgpallurile Kuldse jalgpalli trofee, oli just Hederberg see, kes auhinna pälvis. Pärast seda on koostööettepanekuid sadanud ustest ja akendest.

Muuhulgas on Norra naiste jalgpallikoondise mängijal lepingud MasterCardiga ja luksuskelli tootva Hublot`ga.

Norra rahvuskoondises on Hegerberg 66 kohtumises löönud 38 väravat. Klubijalgpalli mängib norralanna Prantsusmaa klubis Lyoni Olympique. 2018. aastal sai seal temast kõige enamteenivam naisjalgpallur aastapalgaga 400 000 eurot.

Eelmisel aastal võitis Hegerberg koos koduklubi Lyoni Olympique`ga naiste jalgpalli Meistrite liiga.
Eelmisel aastal võitis Hegerberg koos koduklubi Lyoni Olympique`ga naiste jalgpalli Meistrite liiga. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP/Scanpix

«Kui jalgpalliga alustasin, ei osanud millestki taolisest unistada. Aastate jooksul on asjaolud muutunud, tippjalgpallurite majanduslik seis on märgatavalt paranenud,» rääkis Hegerberg. 

Hegerberg ei kavatse raha lihtsalt ära kulutada, vaid teha investeeringuid. Hiljuti ostis ta Oslos korteri. «Pean vaatama ka jalgpallist väljapoole, mõtlema tulevikule. Ma ei lase rahal endale pähe hakata, fookuses on ka karjäärijärgne aeg,» sõnas 24-aastane Hegerberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles