PILDID JA VIDEO ⟩ Mehhikos süütasid meeleavaldajad politseiniku

Inna-Katrin Hein
Copy
Mehhikos Jalisco osariigis Guadalajaras süütas protestija politseiniku
Mehhikos Jalisco osariigis Guadalajaras süütas protestija politseiniku Foto: MARIO MARLO - SOMOS EL MEDIO/Mario Marlo via REUTERS/Scanpix

Mehhikos Jalisco osariigis Guadalajaras toimunud politseivägivalla vastase protesti käigus süütasid meeleavaldajad politseiniku.

Meeleavaldusega nõuti õigust ehitustöölisele Giovanni Lopezile, kes suri mais, kui politsei oli ta kinni pidanud, teatab afp.com.

Politseivägivalla vastane protest Mehhikos Jalisco osariigis Guadalajaras
Politseivägivalla vastane protest Mehhikos Jalisco osariigis Guadalajaras Foto: ULISES RUIZ/AFP/Scanpix

Politseinikud peatasid ta ja panid mehele käerauad, kuna ta ei kandnud avalikkuses näomaski. Korrakaitsjad kasutasid kinnipeetu peal jõudu, mille tõttu mees vajas haiglaravi. Lopez suri haiglas raske peavigastuse tõttu.

Guadalajaras toimunud protesti käigus süütas üks meeleavaldajatest korda üritanud hoida politseiniku, kes sõitis mootorrattaga.

Mehhikos Jalisco osariigis Guadalajaras süütas protestija politseiniku.
Mehhikos Jalisco osariigis Guadalajaras süütas protestija politseiniku. Foto: MARIO MARLO - SOMOS EL MEDIO/Mario Marlo via REUTERS/Scanpix

Meeleavaldust jälginud kutsusid kiirabi ja politseinik viidi haiglasse. Arstide teatel sai korrakaitsja kael ja keha vasak pool tule tõttu vigastada, seal on põletushaavu.  Ta seisund on stabiilne.

Guadalajara linnavõimud mõistsid politseiniku ründamise tulega hukka.

USAs lahvatasid politseivägivalla vastased protestid pärast seda, kui 25. mail kaotas Minneapolises elu afroameeriklane George Floyd, kelle politsei valerahaga maksmises kahtlustanuna kinni pidas.

Politseinik Derek Chauvin hoidis oma põlve ligi 9 minutit Floydi kaelal. Kinnipeetu üritas politseinikule öelda, et ta ei saa hingata.

Politsenik Derek Chauvin hoidmas oma põlve George Floydi kaelal.
Politsenik Derek Chauvin hoidmas oma põlve George Floydi kaelal. Foto: Darnella Frazier/AP/Scanpix

Chauvin võttis põlve ära alles siis, kui Floyd enam ei liigutanud. Kiirabi viis teadvusetu mehe haiglasse, kus ta surnuks tunnistati. Uurimine näitas, et Floyd suri lämbumise tagajärjel.

Lisaks USA-le protestitakse ka teistes riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles