Tviit «FLOYD-19» sundis fitnessiärimehe pensionile minema

Elu24
Copy
Foto illustreeriv.
Foto illustreeriv. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix

63-aastane ameeriklane Greg Glassman on otsustanud kõrvale astuda enda poolt loodud CrossFit kompanii juhtimisest. Põhjuseks eelmisel nädala lõpus avaldatud säutsud Twitteris, mida peeti rassistlikeks.

«Olen otsustanud pensionile minna. Tegin tahtmatult paljudele CrossFiti liikmetele haiget. Ma ei saa lubada, et minu käitumine takistaks firma ja selle tütarettevõtete tegevust. Need on liiga olulised, et nende tegevust ohtu seada,» sõnas Glassman kompanii kodulehel.

Skandaal lahvatas eelmisel laupäeval, kui tervisestatistika instituut klassifitseeris rassisimi ja ebavõrdset kohtlemist kui rahvuslikku terviseprobleemi.

Glassman tviitis selle peale: «FLOYD-19» ning järgnes veel teinegi säuts: «Teie ebaõnnestunud mudel pani meid karantiini ja nüüd üritate rassisimiprobleemi lahendada? Rahutustes on süüdi Geoge Floydi jõhker mõrv.» 

Tviite peeti nii kohutavaks, et sporditarvete valmistaja Reebok teatas pühapäeval koostöö lõpetamisest CrossFitiga. Ka CrossFiti koolitusjuht Nicole Carroll lahkus käesoleva nädala alguses ametist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles