Tapetud andeka kergejõustiklase vanemad nõuavad ülikoolilt miljoneid

Elu24
Copy
Talendikas sportlane Lauren McCluskey mõrvati ülikoolilinnakus kaks aastat tagasi.
Talendikas sportlane Lauren McCluskey mõrvati ülikoolilinnakus kaks aastat tagasi. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Lauren McCluskey oli paljulubav kergejõustiklane, kes mõrvati endise poiss-sõbra poolt aastal 2018. Tapetud tütarlapse vanemad nõuavad nüüd Utah ülikoolilt 56 miljonit dollarit valuraha.

2018. aastal oli sel ajal 21-aastane McCluskey oma poiss-sõbrast Melvin Rowlandist lahku läinud, sest noormees oli talle valetanud oma nime ja lisaks selgus, et Rowland kannab tingimisi karistust seksuaalkuriteo eest.

Lauren McCluskey.
Lauren McCluskey. Foto: Steve C. Wilson/AP/Scanpix

New York Times kirjutas, et Rowland pressis tütarlapselt raha välja. Ta oli teinud noorsportlasest alastipilte ja lubas neid ülikoolis levitada, seejärel nõudis mees McCluskey`lt 1000 dollarit. Oma elu pärast kartnud McCluskey läks ülikoolilinnaku politsei juurde, kus andis korravalvurile Miguel Derasele üle ka temast tehtud alastifotod.

Salt Lake`i piirkonna osariigikohtus esitatud tõenditest selgus, et politseiametnik Deras hoidis McCluskey alastipilte oma telefonis ja näitas ning jagas neid ka oma sõpradele.

Ainult paar nädalat pärast pärast naise visiiti politsei juurde röövis Rowland McCluskey`i ning tappis ta seitsme lasuga. Noore naise surnukeha leiti ülikoolilinnaku elamu lähedalt autost.

Naise vanemad nõuavad ülikoolilt kokku 56 miljonit dollarit valuraha. Raha läheks Lauren McCluskey fondi, mis on loodud ülikoolilinnakute turvalisuse parandamiseks. 

McCluskey`ide advokaat James W. McConkie ütles New York Timesile, et politsei tegutses täiesti vastutustundetult ning Laureni abipalvet ei võetud tõsiselt. Derasi kaitsja nimetas fotode jagamist täielikuks väljamõeldiseks ja lausvaleks.

Lauren McCluskey oli andekas kergejõustiklane, tema nimel oli oma vanuseklassi osariigi rekord kõrgushüppes ning ta kuulus Utah ülikooli esindusse lühimaajooksudes ja kaugushüppes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles