George Floydi tapmises süüdistatav politseinik lasti kautsjoni vastu vabaks (1)

Elu24
Copy
Thomas Lane sai süüdistuse mõrvale kaasaaitamises.
Thomas Lane sai süüdistuse mõrvale kaasaaitamises. Foto: Scanpix/ZUMA PRESS.com

Endine Minneapolise politsenik Thomas Lane lasti Hennepini maakonnavanglast kautsjoni vastu vabaks, vahendab Daily Star. Mehe kautsjoni suurus oli 750 000 dollarit ehk ligi 659 340 eurot.

Thomas Lane on üks kolmest politseinikust, kes pidasid 25. mail kinni 46-aastase George Floydi. Floyd suri politseinike vägivalla tagajärjel ja see tõi kogu USAs kaasa meeleavaldused, mis on käivitunud ka teistes riikides.

Lane ja tema kaks kolleegi Alexander Kueng ja Tou Thao said süüdistuse mõrvale kaasaaitamises. Neljas politsenik, Derek Chauvin sai süüdistuse surma põhjustamises ja mõrvas.

Vahistamise käigus hoidis Chauvin ligi 9 minutit põlve Floydi kaelal, mille tõttu kinnipeetu ei saanud hingata. Floyd suri nii hapniku puudumise kui ka südame seiskumise tagajärjel. Thomas Lane hoidis mehe jalgu kinni, Alexander Kueng  surus mehe selga maadligi. Nii Lane kui Kueng olid Floydi tapmise ajal esimest nädalat tööl.

Kolmapäeval, 10. juunil lasti Lane kautsjoni vastu vabaks. Tema kautsjoni suurus oli 750 000 dollarit ehk ligi 659 340 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles