Endine keskerakondlane Raimond Kaljulaid rahastusskandaalist: Ratas pidanuks kossusemud korrale kutsuma

Elu24
Copy
Raimond Kaljulaid ja Jüri Ratas 2018. aasta novembris.
Raimond Kaljulaid ja Jüri Ratas 2018. aasta novembris. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

«Küllap ikkagi lepiti kokku, et erakond saab millegi eest toetust, aga nii, et keegi aru ei saaks, mille eest,» kommenteeris Keskerakonna salapärast suurannetust mullu parteid vahetanud Raimond Kaljulaid.

Tuvastamaks Keskerakonnale jaanuaris Tartu väikeettevõtja Jana-Helen Juhaste nimel annetatud 50 000 euro päritolu ja annetuse tegemise motiive, alustas prokuratuur kriminaalmenetlust, vahendas Postimees.

Pool oma elust Keskerakonda kuulunud Raimond Kaljulaid ütles Twitteris, et kriminaalmenetluse alustamine on erakonnale tõeline hoop. «Kogu 2016. aasta muutuse kontseptsioon oli ju see, et nüüd enam selliseid asju ei ole ja punkt,» selgitas ta.

Kaljulaidi sõnul pidanuks Jüri Ratas erakonna esimeheks saades parteid reformima ja «kutsuma korrale kossusemud Tallinnas» (Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi). «Selle asemel valis Ratas nende õigustamise, mistõttu jätkus organisatsioonis sama muster,» säutsus Kaljulaid.

Ta lisas, et nõustub Postimehe juhtkirjaga, milles soovitakse Ratase tagasi astumist.

Mitu päeva ette teada, et võib tulla selline uudis ja erakonna tipp-poliitikutel pole mingeid jutupunkte ja sõnumeid kokku lepitud, imestas Kaljulaid.

Kaljulaid spekuleeris ka suurannetuse tagamaade üle: «Küllap ikkagi lepiti kokku, et erakond saab millegi eest toetust, aga nii, et keegi aru ei saaks, mille eest. Ja siis toetuse andja oma tarkusest arvas, et sellest konspiratsioonist ju piisab.»

Kaljulaid kritiseeris ka tänast pressikonverentsi, nimetades seda «košmaariks». «Mitu päeva ette teada, et võib tulla selline uudis ja erakonna tipp-poliitikutel pole mingeid jutupunkte ja sõnumeid kokku lepitud,» imestas ta.

Samuti viskas poliitik nalja selle üle, et kriminaalsetel teemadel pressikonverents peeti trellide taustal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles