Vabandused, vabandused... Milliseid Eesti staare on rassismisüüdistused tabanud ja miks? (3)

Elu24
Copy
Artikkel jätkub
Eesti staare on tabanud rassismisüüdistuste laine.
Eesti staare on tabanud rassismisüüdistuste laine. Foto: Elu24 kollaaž / Mardo Männimägi / Instagram / TV3 / Pressimaterjal

Ameerika Ühendriikidest alanud politseivägivalla- ja rassismivastased meeleavaldused on vallandanud tuntud eestlaste seas vabandamise ja kahetsemise laviini. Mille eest nad kõik vabandavad?

USAs tuli rahvas tänavatele pärast seda, kui politseinikud tapsid 25. mail mustanahalise George Floydi. Meest kahtlustati valeraha kasutamises. Tänaseks on meeleavaldused toimunud igas osariigis ning levinud ka Euroopasse. Tallinnas toimus Black Lives Matter (mustade elu loeb) toetusprotest sel kolmapäeval.

Kuna Eestis politseivägivalla vastu võidelda põhjust pole, on diskussioon koondunud abstraktsemate, ent mitte tingimata vähema tähtsusega teemade ümber: milliseid sõnu võib öelda, kelleks kehastuda, millist soengut kanda ja kui tumedat jumestuskreemi valida.

Kui joon, millel jalutada, on vaevuaimatav, leidub paratamatult ka neid, kes piirist üle astuvad. Kes on oma viga mõistnud, see on vabandanud, mõni aga ajab oma jonni edasi. Teeme ülevaate tuntud eestlastest, keda süüdistused tabanud on.

Artikkel jätkub
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles