FOTOD ⟩ Kuninganna Elizabeth astus üle pika aja taas avalikkuse ette

Elu24
Copy
Foto: SCANPIX

Käes on juuni teine laupäev ehk kuninganna Elizabeth II iga-aastane teine sünnipäeva tähistamine. Koroonaviiruse leviku tõttu on aprillis 94. aastaseks saanud daam viibinud eriti karmis karantiinis, ent täna astus ta üle pika aja taas avalikkuse ette.

Briti kuninganna Elizabeth II oli alatest märtsist Windsori lossis koroonakarantiinis ja kuna ta kuulub oma vanuse, 94 eluaastaga riskirühma, siis ei pääsenud ta välja. Suurbritannias on hakatud koroonapiiranguid aga õnneks leevendama ja kuigi suuremad sünnipäeva tähistamised jäid sel korral ära, toimus täna siiski lipu vastuvõtmise tseremoonia.

Foto: SCANPIX

Tõsi, kuulus tseremoonia on karantiini ajal läbinud totaalse muutumise. Tavaliselt Londoni kesklinnas rahva silme all toimuv pidulik tseremoonia leidis sel korral aset Windsori lossi õule ja ilma publikuta ning kordades tagasihoidlikumalt. Omapärast tseremooniat viisid läbi  Walesi sõdurid, kes hiljuti tegelesid Covid-19 testimiskeskuste juhtimisega. Kõlas kuninglik saluut ja Ühendkuningriigi hümn.

21 .aprillil ehk oma õigel sünnipäeval eelistab kuninganna tavaliselt hoida omaette. Tänavu tähistas ta oma sünnipäeva abikaasa prints Philipi seltsis. Iga juunikuu teisel laupäeval sõidab ta aga kaarikus Windsori lossist Buckinghami paleesse ja kogu ülejäänud kuninglik perekond ilmub koos temaga palee rõdule rahvast tervitama. Sinivereliste sünnipäevi tähistatakse tavaliselt kahuritest lastavate eriti võimsate saluutidega, kuid kuninganna meelest oleks see olnud praegusel ajal kohatu, mistõttu korraldati täna veidi tagasihoidlikum pidustus.
 

Foto: SCANPIX

Kuningannal on kaks sünnipäeva vägagi mõistlikul põhjusel – Suurbritannia ilm. Välitingimustes peetavaid paraade on võimalik korraldada ainult suvel ja seetõttu ühendas ka oktoobris sündinud kuningas George II omal ajal sünnipäevapidustused iga-aastase suvise sõjaväeparaadiga. 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles