Los Angelesese filmifestivalil võidutsenud Marek Sadam: ma ei oska saavutuste üle rõõmus olla

Elu24
Copy
Marek Sadam ja tema koer Leenu käivad tihti restoranides einestamas.
Marek Sadam ja tema koer Leenu käivad tihti restoranides einestamas. Foto: Remo Tõnismäe

Pühapäeva hommikul lõppes Los Angeleses Fine Arts Film Festivali auhinnatseremoonia, kus Marek Sadama lühifilm «Snowflake» pälvis auhinna kahes kategoorias.

​Marek Sadama film "Snowflake" võidutses kahes kategoorias: parim filmimuusika (Ivo Lille) ja parim kinematograafia (Rauno Vahtre). Filmi koreograaf, tantsija ja näitleja on Ülle Toming.

Festival toimus seekord interneti vahendusel 8. kuni 14. juunini. Sellest võttis osa üle 90 filmi 27 eri riigist. Võitjate nimekiri ja kõik 92 filmi on Eesti aja järgi esmaspäeva hommikuni kuni kell 10 vaadatavad Fine Arts Film Festivali kodulehel.

«Mul on üks veider omadus. Ma ei oska saavutuste üle rõõmus olla. Pigem mõtlen, mis on järgmine asi, mida teha,» kommenteeris Sadam oma triumfi sotsiaalmeedia vahendusel. «Mõtlesin lihtsalt loo välja, sest sattusin Arkna mõisa. Polnud kahtlustki, keda kutsuda tantsima. Ainult lummav Ülle Toming. Laulust sündinud filmimuusika oli suurepärase Ivo Lille poolt juba artisti jaoks loodud. Rauno Vahtret märkasin ühel Brad Jürjensi. videovõttel ning klappis kohe.»

«Nüüd siis soovingi pigem kõige enam, et Üllet märgataks rohkem ja kutsutaks. Ta on väärtus ning läbitud elu lisab vaid sügavust juurde. Filmilik, elegantne, kaunis naine. Ivo Lillet võiks märgata kui väga võimsat muusika loojat. Meid seob vana sõprus. Seda, et ta on tippjuht ja saksofoni virtuoos, teavad kõik. Ja Rauno... tal on veel kõik ees. Tema peale võin kindel olla ka kõige pimedamas urkas,» kinnitab Sadam.

«Eks ma nokerdan vaikselt edasi. Seni kuni on ideedele lisaks teinegi ideede mootor Renee, pole vist igavust mõtet loota. Ja kutsuge ikka kontserte andma. Arkna mõisale suur kummardus! Aitäh Nele Rogenbaum!» jätkub mehel ohtralt kiidusõnu. «Väike lõppmärkus ka. Antud film on valminud heast tahtest ja enda lauldes teenitud raha eest. Me ei tegelenud turismartistindusega. Muuseas taotlesin minagi kriisiajal toetust. Ei antud. Nagu paljudele minust kordi andekamatele. Nii äris kui kunstis. Järeldus... kõik tuleb ikka ise teha nagu ütleb sõber Paul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles