SKANDAAL ROOTSIS ⟩ Koroonapatsientidega tegelevad töötajad saavad kaitsevarustuse asemel t-särgi ja juustu

Elu24
Copy
Pilt on illustreeriv: haiglatöötaja Karolinska haiglas, Rootsis.
Pilt on illustreeriv: haiglatöötaja Karolinska haiglas, Rootsis. Foto: Scanpix/AFP

Rootsis Norrköpingi Vrinnevi haiglas saavad koroonapatsientidega tegelevad  ajutised medtöötajad isikukaitsevahendite asemel hoopis kinkekaardi 500 Rootsi krooni (47,5 eurot) väärtuses, mille eest saavad nad juustu osta ning t-särgi, kirjutab väljaanne SVT Nyheter Öst.

Haigla kirurgiaosakonnas töötav medõde Therése Mechlenburg sõnas, et personal on nördinud. «Me ei saa lisaks mitte mingisuguseid isikukaitsevahendeid, nagu haiglapersonal mõnes teises piirkonnas saab.»

«Selle asemel saime kinkekaardid, mille eest saab osta juustu ja t-särgi. Peaaegu tundub, nagu keegi narriks meid,» lisas ta.

«Mõistan, et need, kel on paljud tööd, võivad nii tunda. Kuid samas on see ka pisut kurb, kui kingituste üle nurisetakse,» sõnas Region Östergötlandi personalijuht Zilla Jonsson ja lisas, et kingituste näol oli tegemist piirkonnas töötavate inimeste tunnustamisega.

«Iga juhataja otsustab ise, millest kingitus koosneb,» lisas Zilla Jonsson. «Me valisime teise tee. Me keskendume patsientide ja töökeskkonna turvalisusele ja selle taastamisele ning üritame riske maandada, selle asemel, et nendele peale maksta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles