USA kulturismidoktor: süntooli lihastesse süstimise taga on sageli vaimne haigus

Elu24
Copy
Venelane Kirill Terešin käis mullu novembris lõikusel, et oma käsi amputeerimisest päästa.
Venelane Kirill Terešin käis mullu novembris lõikusel, et oma käsi amputeerimisest päästa. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Üha rohkem inimesi teab tänapäeval, mis asi on süntool. Kulturistid kasutavad süntooli lihastesse süstimist nende võimsamaks esile toomiseks, vahel võib tulemus olla aga väga ebaloomulik.

Näiteks võib tuua venelase Kirill Terešini, kes soovis endale saada süntooli abil suuremaid muskleid.  Ebaloomuliku kujuga ja süstlatorkejälgedest täistipitud lihased hakkasid tohutut valu tegema, nii et venelasest kehaehitaja otsustas minna 2019. aasta novembris operatsioonile. 

Kulturismi- ja fitnessisaidi Generation Ironi looja, mitmete kulturismiteemalisete filmide autor Vlad Judin intervjueeris doktor Thomas O’Connorit. USA arst on tuntud kui «steroididoktor», sest tema vastuvõtul on käinud paljud anaboolseid steroide ja muid keelatuid aineid tarbinud kehaehitajaid.

Patsientide seas on olnud ka süntooli süstivaid kulturiste. O`Connor selgitab videousutluses, milliseid vaegusi võib süntooli süstimine tekitada. 

«Terešini näide on üks halvimaid, mida olen kohanud. Kuid süntooli süstivatel patsientidel on tavaliselt tekkinud lihastesse ohtlikud põletikud, mis võivad viia mitmete väga halbade tagajärgedeni. Mõnedel kaob jäsemetest tundlikkus täielikult ning lihaste motoorika nõrgeneb tunduvalt. Süntool imendub organismi ja halvima ära hoidmiseks tuleb jäse amputeerida.»

O’Connor märkis, et mõned kasutavad süntooli vähestes kogustes, kuid sellele vaatamata on süntool organismile äärmiselt ohtlik.  

«Kui asja täpsemalt uurida, siis selle taga on lihasdüsmorfia, ehk vaimne haigus, kus inimene arvab, et ta pole piisavalt lihastes ja võib lihaste kasvatamiseks ette võtta äärmuslikke meetmeid,» rääkis O`Connor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles