VIDEO Hiina miljardäri üritati päise päeva ajal ära röövida

Inna-Katrin Hein
Copy
Hiina ärimees. Pilt on illustreeriv
Hiina ärimees. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Hiina meedia teatel üritas relvastatud gäng 14. juuni pärastlõunal röövida ära Hiina ühte rikkamat inimest, miljardär He Xiangjiani, kes on maailmas rohkem kui 24 miljardi dollariga (21 miljardit eurot) 45. kohal.

Hiina lõunaosas Guangdongis Foshanis tungisid kurjategijad tema villasse, võtsid tema ja ta pere pantvangi, kuid pojal õnnestus põgeneda ja ujuda üle jõe abi kutsuma, teatab cnn.com.

Hiina politsei ei avaldanud juhtumi detaile, kuid meedia teatel oli kurjategijatel lisaks relvadele ka lõhkekehi kaasas.

Politsei sai 14. juunil kell 17.30 kohaliku aja järgi teate, et eravillasse on sisse murtud ja seal olijaid ähvardatakse relvadega.

Politseisse läks miljardär He Xiangjiani poeg, 55-aastane He Jianfeng, kellel õnnestus villast pääseda ja üle jõe ujuda.

Sündmuskohale saabunud politsei võttis kinni viis inimest. Keegi juhtumis kannatada ega surma ei saanud.

He Xiangjiani tuntakse kui kodumasinate firma Midea Gropu asutajat. Ta asutas ettevõtte 1968 ja 2019. aastal oli selle tulu rohkem kui 33 miljardit dollarit (29 miljardit eurot).

Hiina sotsiaalmeedias oli miljardäri röövimiskatse suureks kõneaineks. Üks isik võrdles seda stseeniga märulifilmist, teine küsis, kui rumalad ja hulljulged olid kurjategijad, et üritasid seda teha päise päeva ajal.

South China Morgning Post kirjutas, et Hiinas on koroonaviirus peaaegu kontrolli all, kuid pärast pandeemiat on paljudel raske ots otsaga kokku tulla, ja inimröövi katse taga olnud võisid olla meeleheitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles