Taani tippujuja kaotas raseduse tõttu kogu sissetuleku

Elu24
Copy
Taani ujumiskuulsus Jeanette Ottesen.
Taani ujumiskuulsus Jeanette Ottesen. Foto: DAMIEN MEYER/AFP/Scanpix

Taani ujumiskuulsus Jeanette Ottesen sai täieliku šoki osaliseks pärast seda, kui teatas 2017. aastal, et on lapseootel. Ottesen saatis sellekohase e-maili oma «tööandjale» Taani ujumisliidule.

48-kordne suurvõistluste medalistile saadeti küll ujumisliidu poolt viisakas vastus, kuid raha enam pangakontole ei laekunud. Ei liidult, et sponsoritelt.

Kõik Otteseni sponsorid lõpetasid ühtäkki sel ajal 29-aastase naise toetamise. Seda vaatamata sellele, et Ottesen polnud sportimise lõpetamisest teavitanud. Vastupidi, tema eesmärgiks oli pärast lapse ilmale toomist taas tippujumisega jätkata.

«Mul oli selline tunne, et pean kuuse alla minema. Mul polnud mitte mingisugust sissetulekut. Olukord oli üliraske. Nii finantsiliselt, kui vaimselt - tundsin end täiesti hüljatuna,» sõnas Ottesen TV2 dokumendis Ekstrabladetile Iltalehti vahendusel. 

Taanile au ja kuulsust toonud ujujal oli raskusi isegi üüri tasumisega. «See kõik oli nii keeruline. Pidin otsast alustama. Sponsorid kadusid. Mul polnud millesti elada.»

Taani ujumisliidu juht Lars Green Bach kommenteeris juhtunut napisõnaliselt: «Toetus on määratud vastavalt edukusele ja eduvõimalustele tulevikus. Jeanette ütles, et on rase. Oli ilmselge, et teda ootab ees võistlupaus. Nii me asja käsitlesimegi.»

Ottesen on kuuekordne lühiradede maailmameister ja 10-kordne Euroopa tšempion. 

2016. aasta Rio de Janeiro olümpialt võitis Ottesen 4x100 meetri kompleksujumises pronksmedali. Taani ujuja eesmärgiks on nüüd 2021. aasta Tokyo mängud. Otteseni tütar sündis detsembris 2017 ja on praegu kaheaastane.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles