Sprindi maailmameistrit ohustab võistluskeeld: see on vandenõu!

Elu24
Copy
USA sprinditäht Christian Coleman 2020. veebruaris Albuquerque`is toimunud võistlustel.
USA sprinditäht Christian Coleman 2020. veebruaris Albuquerque`is toimunud võistlustel. Foto: Christian Petersen/AFP/Scanpix

Saja meetri jooksu valitsev maailmameister Christian Colemani ootab võimalik võistluskeeld dopingureeglite rikkumise tõttu.

24-aastane Coleman väidab, et karistus koidab, kuna jättis dopinguproovi andmata eelmise aasta 9. detsembril.

«Tahan kõigile öelda, et paar päeva tagasi tegi rahvusvaheline antidopinguorganisatsioon otsuse, mille kohaselt olen süüdi selles, et jätsin testimisele saabumata 9. detsembril 2019. aastal. Seega võin saada võistluskeelu,» teatas Coleman oma avalduses.

WADA reeglid näevad ette, et kui sportlane ei ilmu aasta jooksul kolmel korral testimisele või jätab paberitööd õigeaegselt esitamata, võib sportlast oodata kuni kaheaastane võistluskeeld.

Coleman võib nüüd eemale jääda Tokyo mängudest. USA sprinteri enda sõnutsi tahetakse teda aga meelega Tokyo olümpialt eemale hoida. 

Coleman ütles, et dopingukütid käisid tema ukse taga parajasti siis, kui ta oli jõuluoste tegemas ning ta on valmis seda ostutšekkide esitamisega tõestama.

«Ärge tulge mulle rääkima, et ma hiilisin testimisest kõrvale.Teie olite need, kes salaja minu ukse taha hiilisid. Oleksin kohe olnud valmis testimiseks, kui oleksin sellest ette teadnud. Keegi oleks võinud kasvõi helistada.»

Dopinguküttide raportist selgub, et nad olid Colemani ukse taga koputanud tunni aja jooksul iga 10 minuti tagant ning talle üritati ka helistada. Sprindiäss sõnas, et testimehed olid uuesti ukse taga kahe päeva pärast.

«Mind on testitud mitu korda pärast seda. Isegi karantiiniajal. Aga vahet pole, ma ei ole kunagi keelatud aineid tarvitanud,» lisas 24-aastane Coleman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles