USAs vahistati kaks «Black Lives Matter» liikumisel osalenud naisaktivisti tapnud mees

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Aaron Glee Jr tappis kaks naisaktivisti ja püüdis seejärel põgeneda.
Aaron Glee Jr tappis kaks naisaktivisti ja püüdis seejärel põgeneda. Foto: Reuters / Scanpix

Orlandos vahistati mees, keda kahtlustatakse «Black Lives Matter» meeleavaldusel osalenud ja omavahel sõpradeks saanud Victoria Simsi ja Oluwatoyin Salau tapmises.

Politsei vahistas kahe naise tapmises kahtlustatava 49-aastase Aaron Glee Jr eelmise pühapäeva varahommikul, kui mees lootis Tallahasseest bussi peale minnes jõuda Orlando piirkonda, vahendas Tallahassee Democrat. 

Kahtlustuse kohaselt tappis Glee 19-aastase Oluwatoyin Salau, kes oli liikumise «Black Lives Matter» aktivist ja läks 6. juunil kaduma. Salau surnukeha leiti eelmise laupäeva õhtul, vahendas CBS News. 

Lisaks kahtlustatakse Gleed ka 75-aastase Victoria Simsi tapmises. Sims oli pensionil endine riigitöötaja ja kogukonna vabatahtlik, kes võitles peamiselt vanainimeste õiguste eest. Naine läks kaduma 11. juunil. Tema surnukeha leiti samuti eelmisel laupäeval. 

Mõlema naise surnukehad leiti mehele kuulunud lagunenud maja lähedalt, mis asub Tallahassees Monday Roadil.

Orange County vanglaprotokollis märgiti, et Glee vastu esitati algselt süüdistus inimröövis terroriseerimise eesmärgil.

6. juunil avaldas Salau mõned tunnid enne kadumist Twitteri vahendusel, et langes seksuaalrünnaku ohvriks.

Naine kirjutas, et rünnak leidis aset Tallahassee linnas ja et teda ründas vanem meesterahvas. Postituses kirjutas Salau ka, et ta oli «maskeerunud Jumala meheks». Loe sellest pikemalt Elu24s varem avaldatud loost. 

Salau ja Simsi mõrvu uurivad detektiivid ei usu, et mees, keda nende mõrvade eest süüdistatakse, on sama isik, keda Salua Twitteri postitustes kadumise päeval kirjeldas, vahendas People.

Tallahassee politseiosakond avalikustas teisipäeval ka topeltmõrva uurimise ajakohastatud versiooni.

Oluwatoyin Salau mälestussein Miamis
Oluwatoyin Salau mälestussein Miamis Foto: Reuters / Scanpix

Nimelt selgub sealt, et 19-aastane Salau ja 75-aastane Sims olid hiljutisel «Black Lives Matter» meeleavaldusel üksteisega sõbrustanud

«Kumbki naine oli kirglik teiste elu parandamisel,» ütles politsei teisipäevases pressiteates.

«Kuna Salau protestis liikumises 850 õigluse ja poliitika muutmise eest ja Sims hoolitses vanurite eest AARP-is, on Tallahassee politsei pühendunud sellele, et mõlema naise pärand säiliks ja nende mõrvade eest vastutav isik jõuaks kohtu ette,» seisis pressiteates.

Tallahassee politsei kinnitas ka, et Salau võttis nendega 6. juunil ühendust, kus teatas eelmisel õhtul toime pandud seksuaalrünnakust.

Samal päeval teatas Salau pere naise kadumisest. 

Sama nädala laupäeval teatas ka Simsi pere 75-aastase naise kadumisest.

Victoria Simsi mälestuseks on Go Fund Me lehel ka korjandus tehtud
Victoria Simsi mälestuseks on Go Fund Me lehel ka korjandus tehtud Foto: gofundme.com

Teatele reageerinud võimuesindajad leidsid Simsi elukohast tõendeid, mis viitasid sissemurdmisele ja vargusele, lisaks oli kadunud ka naisele kuulunud sõiduk.

«Selle uurimise käigus saadud teave juhatas uurijad Monday Roadil asuvasse koju. Kahjuks leiti sealt mõlema naise surnukehad,» lisati pressiteates.

Salau üht hiljutisel «Black Lives Matter» liikumise protestidel tehtud sõnavõttu on sotsiaalmeedias ka palju jagatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles