VIDEO Iga päev dopingut tarvitanud kulturismilegend: see on osa meie kultuurist

Elu24
Copy
USA kulturist Ronnie Coleman.
USA kulturist Ronnie Coleman. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ronnie Coleman on üks kõikide aegade edukamaid kulturiste. Vahendid hirmuäratava vormi saavutamiseks olid siiski tuttavalt nukrad...

Karjääri jooksul kaheksa järjestikust Mr. Olympia tiitlit võitnud kehaehitaja Ronnie Coleman paljastas täiesti uskumatuid detaile sellest, kuidas ta tippvormi saavutas. 

56-aastane lihasmägi astus üles vabavõitluse asjatundja ja meelelahutajana tuntud Joe Rogani podcastis.

Coleman väitis, et parimal, või siis halvimal juhul oli tema keha rasvaprotsent ainult 0,33. Eriti raju tundub see number siis, kui arvesse võtta, et Coleman kaalus siis 135 kilogrammi. 

Tavaliselt soovitatakse kulturistile rasvaprotsenti vahemikus 10-20, kuid profid üritavad oma keha alati «peenhäälestada». Coleman rõhutas, et tema vorm oli aastate pikkuse ohverduste tulemus. Treeningperioodil ulatus rasvaprotsent kolmeni. 

«Aastas tuli juurde umbes 4,5 kilogrammi puhast lihast. Ja see õnnestus tänu raua tõstmisele ja ropule söömisele. Sõin tõesti ülipalju.» Kulturismilegend sõi aktiivsel sportimisperioodil 450 grammi kanaliha ja sinna kõrvale suure kausi riisi...ja nii vähemalt kuus korda päevas! Ja kui vajalikku kalorikogust kätte ei saanud, siis tõusis ta öösel üles ja asus sööma! Liigne söömine ei vajanud tema sõnul erilist pingutust, sest nälg näpistas iga kolme tunni tagant, kuna rasvade ja süsivesikute osakaal toidus oli niivõrd väike.

Colemani hiilgevorm ei tekkinud siiski tänu pidevale harjutamisele ja lakkamatule söömisele. Ta möönis, et oma osa on siin ka steroididel. Tulemused paranesid kiiresti ning kulturismi suurkuju ei pea endiselt steroidide tarbimist problemaatiliseks. «Steroidid on kulturismi lahutamatu osa, nende tarbimine kuulub kulturismikultuuri,» sõnas ta. 

«Tarbisin tavalisi aineid, nagu testosterooni ja dianabooli. Mitte tonnide kaupa, nagu inimesed ekslikult arvavad. Umbes sama palju pesapallimängijad.»

«Nende kasutamine oli siis legaalne: retsepte sai arstidelt ja ravimeid apteegist. Isegi võistluste korraldajad olid teadlikud, et võistlajd on aineid täis.»

Coleman meenutas, et tema musklis väljanägemine polnud siiski ainult steroidide teene, vaid tal oli ka eriline, lausa fenomenaalne anne.

«Mind on säästetud steroidide tarbimise kõrvalmõjudest. Vist selle pärast, et alustasin nendega suhtelisel hilises vanuses. Usun, et ehk üks protsent kulturistidest võib steroidide abiga saavutada samasuguse vormi nagu mina. Mul pole südameprobleeme, isegi mu maks ja neerud on korras,» uhkustas mees.

Siiski on ka Coleman vaevelnud vigastuste käes. Ta on korduvalt käinud selja -ja puusaoperatsioonidel ning pidanud isegi uuesti käima õppima. 

Coleman võitis Mr. Olympia tiitlid aastatel 1998–2005.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles