Jaak Juske põrutab siseministrile vastu: Helme võiks loobuda poliitikuametist ja hakata taas bändi tegema

Copy
Jaak Juske soovitas Mart Helmel bänditegemise juurde tagasi minna.
Jaak Juske soovitas Mart Helmel bänditegemise juurde tagasi minna. Foto: Laila Kaasik/Sander Ilvest/Postimees

Tänases riigikogu infotunnis soovitas siseminister Mart Helme hea fantaasiaga opositsioonisaadikutel kirjanikeks hakata. Riigikogu liige ja kirjanik Jaak Juske vastas talle kelmika ninanipsuga.

Helme pani infotunnis Keskerakonna rahastusskandaali teemal spekuleerinud opositsioonisaadikud paika ning soovitas neil hoopis raamatuid kirjutada.

«Kui te olete fantaasialennuga inimesed ja valdate kirjaoskust, siis hakake kirjanikeks. Mis te jamate selle poliitikaga, mis te rikute oma närve, et te siin fabuleerite? Fabuleerige nii, et see realiseerub ilukirjandusena, saavad tuhanded inimesed selle lugemisest rõõmu,» lajatas Helme.

Siseminister mainis, et korruptsiooniteemalise küsimuse esitanud sotside saadik Jaak Juske on kirjutanud huvitavaid raamatuid, mis tal endalgi riiulil olemas on.

Juske ei lasknud Helme sõnal peale jääda ning vastas talle ühismeedias:

«Siseminister Helme soovitas opositsioonisaadikuil võtta minust eeskuju ja kirjutada poliitikas olemise asemel raamatuid. Oli rõõm kuulda, et ministril riiulis mitu minu raamatut. Pean aga Helmet täpsustama, olen kirjutanud raamatuid ka Tallinna volikogu ja Riigikogu liikmeks olles. Mart Helme võiks aga näidata head eeskuju, loobuda poliitikuametist ja hakata taas bändi tegema.»

Helme oli ansambli Fix asutajaliige. Ta laulis ja mängis bändis basskitarri aastatel 1968–1972. Aastani 1986 osales ta ansamblites Hallo, Vitamiin ja Hübriid, viimases ka lauljana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles