Vanim tennise esisaja mängija: 12-aastaselt tegin kuus tundi päevas ränka trenni

Elu24
Copy
USA tennisist Venus Williams.
USA tennisist Venus Williams. Foto: via www.imago-images.de/imago images/Kosecki

Maailma vanim tennise esisaja mängija (WTA67.) Venus Williams sai kolmapäeval, 17. juunil 40-aastaseks. Williamsi sihiks on endiselt võita veel üks suure slämmi turniir.

Treener Rick Macci meenutas Venus Williamsi 12. sünnipäeva: neli tundi tennist, mõni raund poksi, pool tundi balletti ja lisaks üks tund taekwondod. 

«Tema sünnipäevad ei olnud pelgalt päikesepaiste, vikerkaar ja liblikad,» tõdes Macci Mirrorile antud usutluses.

«Tal oli juba siis ainult üks eesmärk: olla maailma parim. Ma pole kunagi sellist sihikindlust näinud. Mitte kunagi.»

Macci koostöö Willimasiga algas, kui tüdruk oli 11-aastane. «Alguses ei paistnud ta millegi erilisega silma. Kuid punktide mängimise ajal muutus ta ühtäkki kiiremaks, fookus oli paigas ja tema tahe pallid väljakule lüüa oli täiesti teisest maailmast. Pole kellegil sellist plahvatuslikku kiirust ja jõudu näinud.»

Venus Williams Wimbledoni võidutrofeega aastal 2000.
Venus Williams Wimbledoni võidutrofeega aastal 2000. Foto: via www.imago-images.de/imago images/Kosecki/Scanpix

Venus ja Serena hakkasid mõlemad Macci tennisekoolis käima. Isa Richard nõudis tütardelt igas olukorras  mänguks keskendumist. 

«Nende isa viskas õllepudeleid tagajoonele puruks, et tüdrukud võrku läheks, ta karjus ruuporisse ja käskis tütardel samal ajal ainult mängule keskenduda. Ta andis mängimiseks vanad nätsakad pallid, mis enam ei põrganud ja õed pidid teine teise vastu võistlema, et pallideni enne teist põrget jõuda,» rääkis Macci.

Kuuetunnised treeningpäevad kasvatasid Venuses sisu. Jooksmine üle klaasikildude tegi temast tenniseplatsil kartmatu ja järelandmatu mängija.

14-aastaselt debüteeris Venus WTA-touril, ppärast avaringi võitu noppis ta setivõidu ka tollaselt maailma teiselt reketilt Arantxa Sanchez-Vicariolt.

«Ka Vicario vastu läks Venus mitte andma oma parimat, vaid võitma, ta küll kaotas, kuid sel päeval naiste tennis muutus.»

Kahekümneselt võitis Williams nii Wimbledoni kui ka US Openi. Kokku on ta suure slämmi üksikmängu turniire võitnud seitse korda.

Naiste paarismängus krooniti Venus koos õe Serena Williamsiga Pekingis 2008. olümpiavõitjateks.
Naiste paarismängus krooniti Venus koos õe Serena Williamsiga Pekingis 2008. olümpiavõitjateks. Foto: TOBY MELVILLE/REUTERS/Scanpix

«Ta on küll 40, kuid endiselt on ta maailma üks kõvemaid võitlejaid.»

Williamsil pole plaanis veel pensionile jääda. Viimase suurvõit jääb küll aastasse 2008, mil Venus võidutses Wimbledonis. 

«Tahaksin võita Prantsusmaa lahtiseid. Mul pole palju puudu jäänud,» sõnas Williams.

Williams oli Roland Garrosi finaalis aastal 2002, ka Austraalia lahtistel on tema parimaks tulemuseks 2003 ja 2017. aasta finaalikohad. 

«Mulle ei saa kunagi küllalt, alati peab millestki unistama,» ütles Williams.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles