Jäähokimängija jahtis aastaid alaealisi tüdrukuid: üks ohvritest avaldas oma kurva loo

Elu24
Copy
Jäähokivõistkonna garderoob. Pilt on illustreeriv.
Jäähokivõistkonna garderoob. Pilt on illustreeriv. Foto: Eibner-Pressefoto/imago/Eibner Europa

Charlotte Flanigan oli veel 13-aastane noor hokihuviline tütarlaps, kui tutvus juhuslikult endast üheksa aastat vanema jäähokimängija Tom Squiresiga. Alles mitmeid aastaid pärast suhte lõppu, sai Flanigan teada, et ta oli vaid üks alaealiseid jahtinud hokimehe ohvritest.

Praegu 24-aastane Flanigan otsustas oma loo avalikult ära rääkida, et noored tüdrukud oskaksid hoiduda suhetest palju vanemate noormeestega.

Flanigan rääkis Daily Mailile, et kohtus Tom Squiresiga esimest korda 2010. aastal, kui tema sõbranna oli end hokiväljakul vigastanud. Vabatahtlikuna meditsiiniabi valves olnud Squires aitas viga saanut ning samal ajal ajas Flaniganiga ka mesijuttu.  

Suurbritannia tugevuselt teise hokiliiga klubis ründaja positsioonil mänginud Squires kutsus tüdrukuid oma mänge vaatama. Endast vanema spordipoisi huvi pani noored tüdrukud ahhetama. 

Selles vanuses ei tajuta veel kohtamiste ohtusid, vanemal inimesel on sageli vaimne ülekaal. Flanigan rääkis, et Squires oli esimene vastassoo esindaja, kes pööras talle romantilist tähelepanu. Kuna võrdlusmoment puudus, siis moonutas see ka noore tütarlapse mõttemaailma.

«Olime elevil. Ta oli meist vanem ja pidasime teda väga cooliks. Koju jõudes avastasin, et olin temalt saanud Facebookis sõbrakutse. Sellest sai kõik alguse,» rääkis Flanigan.

Paari suhted kuumenesid kiiresti ning vaatamata suurele vanusevahele ja Flanigani noorusele hakkasid nad käima. Aeg ajalt jäähokiväljaku kõrval parameediku ülesandeid täitnud Squiresil oli komme paluda neiul treeningul vigastust teeselda. Seejärel uisutas ta jääle, võttis neiu sülle ja viis väljakult ära «meditsiinilisse kontrolli». Läbivaatus tähendas aga pikki suudlusi.  

Flanigan rääkis, et kuigi esialgu seks suhtesse ei kuulunud, palus Squires tal alasti fotosid teha ja neid endale saata.

«Ma uskusin, et kui poiss ja tüdruk käivad, siis see on täiesti normaalne,» tunnistas Flanigan oma naiivsust.

Kui Flanigan sai 16-aastaseks, sai Squires lõpuks oma tahtmise. Hokimängija võttis neiu auto peale, sõidutas koju ja röövis tütarlapselt süütuse.

Kohe pärast esimest vahekorda sõidutati neiu Squiresi poolt lähimasse bussipeatusesse. Bussis olles sai Flanigan mehelt sõnumi, et suhe on lõppenud. 

«Ta kirjutas, et on ühe teise tüdrukuga on-off suhtes ning ei soovi temast loobuda,» sõnas Flanigan.

Pärast kogemuse jagamist oli Flanigan Twitteris tänulik saadud toetava tagasiside eest. 

Flanigan sattus hiljem aeg ajalt Squiresiga jäähallis kokku. Noorel naisel polnud õrna aimugi Squiresi tegudest, kuni politsei ühel päeval tema poole pöördus ja teda ülekuulamisele kutsus. 

Selgus, et Squires oli samamoodi käitunud paljude teiste noorte tütarlastega, mitme alaealisega ka vahekorras olnud. 2017. aastal mõisteti Tom Squires nelja alaealise tüdrukuga seksuaalvahekorras olemise eest viieks aastaks vanglasse. Kõik ohvrid kuulusid mehe poolt juhendatavasse noorte jäähokivõistkonda.

«Süüdistasin juhtunus ennast aastaid. Ühel hetkel käis peas klikk, et ma ei ole ju midagi valesti teinud. Sain aga aru, kui naiivne ma olin,» tõdes Flanigan. 

«Nii paha on mõelda sellele, kui palju ta minuga manipuleeris. Mul on endiselt keeruline inimesi usaldada. Kahtlen ja üritan alati uutes tuttavates midagi negatiivset leida.»

Nüüd, kui Squires on vanglast tingimisi vabanemas loodab Flanigan, et tema loo avalikustamine on noortele tüdrukutele hoiatuseks.

«Tean, et ka praegu on nii mõnigi tüdruk samas olukorras. See rikkus mu elu ja ma ei taha seda maha vaikida.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles