SEL SÜGISEL ⟩ «Harry Potteri» ja «Troonide mängu» staarid müttavad Eesti metsades Hitleri jäänustega

Liina Suvi Ristoja
, filmi- ja teletoimetaja
Copy
Näitleja Tom Felton on tuntud Harry Potteri filmide saagast kui kiuslik Draco Malfoy
Näitleja Tom Felton on tuntud Harry Potteri filmide saagast kui kiuslik Draco Malfoy Foto: Armando Gallo/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Sel sügisel on Eestisse taas oodata tuntud näitlejaid, kui siinmail hakatakse Nolani «Tenetiga» Hollywoodi tuleristsed saanud kohalike tootjate kaasabil filmima järjekordset välismaist mängufilmi, vahendab Deadline

Film kannab pealkirja «Matus» («Burial») ning leiab aset teise ilmasõja viimseil päevil, tõsieluga sel aga sellegipoolest palju pistmist pole. Loo keskmes on rühm vene sõdureid, kelle kätesse on usaldatud ohtlik ülesanne – toimetada Stalini valdusse Hitleri maised jäänused, et natsiliidri saatus igaveseks saladuskatte alla matta. Sõdureid juhib nende Moskva-teekonnal naisohvitser Brana Vassiljeva (keda kehastab tõusev iiri ekraanitalent Niamh Algar), kes langeb koos meestega mõrvarlike sakslastest partisanide küüsi, ähvardades kogu ettevõtmise veriselt nurjata.

Näitlejate rodu, kes projektiga seotud, on muljetavaldav, tuues Eestisse tuntud näod sellistest hittidest nagu «Harry Potteri» filmid (Tom Felton), «Troonide mäng» (Diana Rigg) ning Christopher Nolani suurejooneline sõjadraama «Dunkirk» (Tom Glynn-Carney), mille süžee samuti liitlaste ja sakslaste konflikti ümber keerles. Ühes rollis astub üles äsja taasavatud Eesti kinode ekraanidele jõudnud «Põgenemine Pretoriast» näitleja Ian Hart.

Valdavalt brittidest koosnevas filmitiimis on juhtohjad produtsent Matthew James Wilkinsoni käes, kelle käe all on valminud biitlite muusikal põhinev «Eile veel». Produtsent Wilkinsoni sõnul on filmi keskne sõnum see, et tõe mahasalgamine lubab kurjusel end taasluua, ning näeb, et just praegusel keerulisel hetkel maailma ajaloos peaks säärane mõte kõlapinda saama.

Kaastootjana paneb filmile õla alla aga meie oma Allfilmi Ivo Felt, Eesti rahvusvahelisem vaieldamatult kõige tuntum ja hinnatum filmiprodutsent. Koos toodetakse, muuseas, ka «Tõe ja õiguse» lavastaja Tanel Toomi järgmist filmi «Gateway 6». Lavastab filmi Briti režissöör Ben Parker, kelle jaoks on tegu teise täispika ekraaniteosega.

Kui Nolani filmis on Eesti vaid üks seitsmest võttepaigast, siis sedapuhku võetakse pea kogu tegevus üles Eestis. Ivo Felt rääkis ERRile, et pealinna seekord asja ei ole ning peamiselt filmitakse looduses ja väiksemates asulates. Otsus filmivõtted Eestisse tuua tulenevad Felti sõnul otseselt Eestis kehtestatud cash rebate soodustusest, mille alusel maksab riik tootjatele 30% meil tehtud kulutustest tagasi.

Filmi asub levitama Altitude, müügitegevus läheb lahti juba õige pea, kui 22. juunil avatakse Cannes'i filmituru virtuaalsed väravad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles