«Kodutunde» produtsendi Kristi Loigo vastus süüdistustele: need on ennatlikud, alusetud ning põhjendamatud (2)

Elu24
Copy
Kristi Loigo
Kristi Loigo Foto: Erakogu

Uudistesaates «Reporter» teatati täna, et Kanal 2 lõpetab koostöö «Kodutunde» produtsendi Kristi Loigoga. Loigo kinnitab, et kahtlustest hoolimata on annetusi kasutatud sihtotstarbeliselt.

Kanal 2 lõpetas Loigoga koostöö, kuna kahtlustatakse, et heategevusliku saate jaoks kogutud raha pole läinud täies ulatuses sihtotstarbeliselt abivajajate aitamiseks. AS Postimees Grupp plaanib seetõttu ka politsei poole pöördumist.

Loigo kommenteeris kahtlusi ja süüdistusi avalikus postituses:

«Esiteks vastab tõele, et Kanal 2 seiskas täna «Kodutunde» edasise tootmise, ootamatult ja põhjendatamatult! Väites, justkui oleks «Kodutunde» koostööpartnerite poolt saabunud kaebused. «Kodutunne» pole sellest teadlik olnud. Vastasel juhul oleksime reageerinud koheselt ning edastanud kõik vajalikud dokumendid.

Teiseks, vastab samuti tõele, et Kanal 2 on soovinud «Kodutunde» annetusrahade kasutamise osas aruandlust. Oleme edastanud kanalile sellekohase kulutabeli, mida Kanal 2 on palunud täpsustada algdokumentidega. Olen pöördunud oma raamatupidaja poole, kes vastavad kuludokumendid koondaks, et saaksin need Kanal 2-le ka edastada. Paraku ei pidanud Kanal 2 vajalikuks meie poolt koondatavate ja edastatavate algdokumentide äraootamist ega nendega sisulist tutvumist, vaid selle asemel on avaldatud «Kodutunde» ja saate produtsendi mainet oluliselt kahjustavaid ja alusetuid etteheited.

Kinnitan omalt poolt, et kõik «Kodutunde» annetusrahad on kasutatud sihtotstarbeliselt ning olen valmis sellekohase dokumentatsiooni esitama nii kanalile kui ka vajadusel õiguskaitseorganitele. Senise koostööpartneri poolt õhku paisatud etteheited on ennatlikud, alusetud ning põhjendamatud. Samuti jääb nende eesmärk arusaamatuks.»

Kanal 2 teatel pole Loigo produktsioonifirma Õuetuba OÜ esitatud aruandlus kahtlusi suutnud summutada.

2011. aastast eetris olnud «Kodutunne» on loodud eesmärgiga aidata inimesi, kes on hätta sattunud ja ise oma jõududega olukorrale lahendust ei leia. Keskendutakse peamiselt lastele. Saate ehitustegevust rahastavad ettevõtjatest ja eraisikutest annetajad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles