Kas allveelaevamõrvar Madsen võib olla seotud ka 17-aastase tüdruku tapmisega?

Inna-Katrin Hein
Copy
Taanlasest leiutaja Peter Madsen, kes kannab eluasegset vangistust rootslannast ajakirjaniku Kim Walli mõrva eest
Taanlasest leiutaja Peter Madsen, kes kannab eluasegset vangistust rootslannast ajakirjaniku Kim Walli mõrva eest Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Taani ajakirjanikud Bo Nordström Weile ja Jesper Vestergaard Larsen avaldasid raamatu, mis räägib 17-aastase Taani tüdruku Emilie Mengi kadumisest 2016. aasta juulis.

Nad kirjutavad raamatus, et rootslannast ajakirjaniku Kim Walli 2017 oma allveelaeval UC3 Nautilus mõrvanud taanlasest leiutaja Peter Madsen võib olla seotud Mengi juhtumiga, teatab iltalehti.fi.

Taanlase Peter Madseni allveelaev UC3 Nautilus. Pilt on tehtud 10. augustil 2017, mil selle pardal oli rootslannast ajakirjanik Kim Wall.
Taanlase Peter Madseni allveelaev UC3 Nautilus. Pilt on tehtud 10. augustil 2017, mil selle pardal oli rootslannast ajakirjanik Kim Wall. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Weile ja Larseni andmetel uuris Taani politsei Madseni seotust Mengiga 2016 kolmel korral. Madsen ei olnud siis veel rootslannast ajakirjanikku Kim Walli tapnud. 

Politsei leidis Mengi surnukeha mõni aeg pärast tema kadumist ühest veekogust, kuid kuidas ta tapeti, ei avalikustatud. Kes noorelt naiselt elu võttis, ei ole seni teada.

Ajakirjanik Walli puhul algas juhtum tema helistamisest Madsenile, ta tahtis mehe iseehitatud allveelaeva külastada ja sellest artiklit kirjutada. Wall läkski 10. augustil 2017 Kopenhaagenis Madseni allveelaevale, nad sõitsid avamerele, kus mees ta tappis ja tükeldas ning kehaosad merre viskas.

Taani politsei leidis Walli kehaosad ning Madseni alveelaeva uurimine näitas, et seal oli tapetud inimene.

Rootslannast ajakirjanik Kim Wall, kelle oma allveelaeval mõrvas taanlane Peter Madsen.
Rootslannast ajakirjanik Kim Wall, kelle oma allveelaeval mõrvas taanlane Peter Madsen. Foto: TOM WALL/AFP/Scanpix

Madsen võeti kinni ja anti kohtu alla. Taanlase sõnul juhtus ta allveelaeval õnnetus ja ta ei saanud surnukeha laeva jätta. Selle tõttu ta tükeldas naise ja viskas kehaosad merre.

Taani ajakirjanikud kirjutavad oma raamatus, et Kim Walli ja Emilie Mengi tapmises on sarnasusi. Mõlema surnukehad, Wallil küll kehaosad, leiti veest.

Ajakirjanike andmetel oli Madsenil valge kaubik, mida nähti siis, kui Meng kadus. Madseni valget kaubikut mainiti mitmel korral Kim Walli mõrva kohtuistungitel.

Raamatu kohaselt on Madsen seotud Korsøriga, kus tapetud tüdruk Meng elas. Madsen kasvas seal lähedal Høngis üles, tal oli Korsøris sõpru ning seega ta tundis seda paika.

Mengi ja Walli tapmises on ka erinevusi, näiteks see, et Mengi ei tapetud nii jõhkralt nagu Walli, kes tükeldati.

Mengist raamatu kirjutanud ajakirjanikel ei õnnestunud saada infot, kus Madsen Mengi tapmise ajal oli ning seega on see juhtlõng lahtine.

Raamatus uuritakse ka teisi võimalikke kahtlusaluseid ja nende motiive. Ajakirjanikud Weile ja Larsen ei arva, et Madsen tappis Mengi, kuid täitsa kindlad nad selles ei ole.

Kuna Taani politsei ei ole Mengi tapmise üksikasju avalikustanud ega tegijat leidnud, on see mõrvajuhtum seni lõpetamata.

49-aastane Peter Madsen kannab 30-aastase Kim Walli tapmise eest Taani range režiimiga Herstedvesteri vanglas eluaegset vangistust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles