PILDID JA VIDEO ⟩ Stuttgarti politsei sõnul ei suutnud nad mässajaid ohjeldada

Inna-Katrin Hein
Copy
Saksamaal Stuttgartis lõhkusid mässajad poeaknaid
Saksamaal Stuttgartis lõhkusid mässajad poeaknaid Foto: THOMAS KIENZLE/AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikidest Minneapolisest mai lõpul afroameeriklase George Floydi surma tõttu alanud väljaastumised on käivitunud ka mitmel pool mujal, kaasa arvatud Saksamaal.

Stuttgarti politsei sõnul on seal juba mõnda aega mässe olnud, kuid möödunud nädalalõpul hakati ründama politseinikke, murti sisse kauplustesse, mille aknad lõhuti, ja kahjustati autosid, kaasa arvatud politseimasinaid, teatab express.co.uk.

Politseijuhtide sõnul ei suutnud nad mässajaid ohjeldada ja olukord ei olnud enam nende kontrolli all. «Korrakaitsjaid rünnati äärmiselt agressiivselt ja julmalt, paljud neist said vigastada,» teatasid politseijuhid.

Nad lisasid, et mässajad rahunesid 21. juuni keskpäevaks ja siis hakati kahju üle vaatama.

Mässajad lõhkusid 21.juunil Saksamaal Stuttgartis poodide aknaid ja varastasid kaupa
Mässajad lõhkusid 21.juunil Saksamaal Stuttgartis poodide aknaid ja varastasid kaupa Foto: imago images/Arnulf Hettrich/Scanpix

Kui varem protestiti Saksamaal mustanahaliste õiguste eest, siis nüüd on protestid läinud üle vara hävitamiseks ja ühiskondliku stabiilsuse kõigutamiseks.

Saksa meedia teatel sai 21. juuni mäss alguse sellest, et politsei kontrollis Stuttgarti kesklinnas narkomüügikohti ja sulges need. Mässulised ei olnud enam tavakodanikud, vaid narkoäritsejad.

Politsei Saksamaal Stuttgartis poe juures, mida mässajad ründasid ja lõhkusid
Politsei Saksamaal Stuttgartis poe juures, mida mässajad ründasid ja lõhkusid Foto: CHRISTOPH SCHMIDT/AFP/SCANPIX

Nii Saksa kui ka USA psühholoogide sõnul saab mässe seostada koroonapandeemiast tingitud karantiiniga, mille tõttu inimesed pidid pikaajaliselt isolatsioonis olema. Kui nad taas välja pääsesid, hakkasid nad isolatsiooni ajal tekkinud pingeid välja elama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles