PILDID Kultusfilmist «Into the Wild» tuntud surmav turismilõks lennutati minema

Elu24
Copy
Emile Hirsch filmis «Into the Wild»
Emile Hirsch filmis «Into the Wild» Foto: SCANPIX

Filmist «Into the Wild» (eesti keeles «Tagasi looduse rüppe» – toim.) tuntud buss otsib endale uut kodu ja linateose staar Emile Hirsch on selleks käinud välja üsangi huvitava variandi.

Christopher McCandless otsustas pärast aastal 1990 ülikooli lõpetamist pöörata ühiskonnale selg ja minna avastama Alaska metsikust loodust. Tõelise elu ja loodusega kontakti otsinud noormees võttis ihuüksi ette karmi rännaku, mis lõppes paraku traagiliselt. Christopher McCandless elas oma viimased elukuud Alaskal, Denali aleviku metsa peidetud vanas bussis. Juurtest ja taimedest toitunud mehe söögilauale sattus ühel päeval kogemata mürgine taim, mis sai talle kahjuks saatuslikuks. Öömaja otsinud jahimehed leidsid tema surnukeha 6. septembril 1992. Arvatakse, et Christopher oli selleks ajaks surnud olnud juba umbes kaks nädalat.


Bussist, milles McCandless suri, sai pärast 2007. aastal ilmunud filmi «Into the Wild» eriti ohtlik turismilõks. Denali aleviku linnapea Clay Walkeri sõnul viidi 1940ndatel valminud buss 50 kilomeeti kaugusele metsa umbes 60 aastat tagasi. Külastajad pidi sellele ligi pääsemiseks ületama Teklanika jõe. Esimene uppumine leidis aset aastal 2010, mullu uppus sinna üks Valgevenest pärit naisterahvas. Tänavu veebruaris pidi päästjad appi tõttama viiele bussi juurde lõksu jäänud itaallasele, kellest üks kannatas raske külmumise all. Aprillis vajas abi aga üks eksinud brasiillane.

Vahemikus 2009 kuni 2017 leidis aset 15 bussiga seotud päästeoperatsiooni, mistõttu otsustati see inimeste ohutuse eesmärgil senisest asukohast eemaldada. 18. juunil lennutas USA sõjaväe helikopter bussi ohutumasse asukohta. Alaska ametivõimud ütlesid, et bussi hoitakse enda valduses kuni selle tuleviku kohta on langetatud kindel otsus.


Auhinnatud linateoses Christopher McCandless'i kehastanud Emile Hirsch on välja käinud omapoolse variandi. Näitleja rääkis väljaandele TMZ, et kui see oleks tema teha, siis paneks ta bussi kohta, kus inimestel oleks seda ohutu külastada. Emile ütles, et kuigi bussi ümbritsev sümbolism on mõjutanud fänne üle kohu maailma, teab ta, et see on osutunud inimeste jaoks ohtlikuks. Hirschi sõnul oli tal hiljutistest õnnetustest äärmiselt kurb kuulda ja ta loodab, et buss leiab endale parema asupaiga. Ta ei soovi kuulsat sõidukit kindlasti vanarauana näha ja seetõttu käis mees isegi välja variandi see tema koduaeda panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles