Madeleine McCanni röövi peamine kahtlusalune võib juba uuel nädalal vabadusse pääseda

Elu24
Copy
Foto: AFP / Scanpix

Madeleine McCanni röövimise peamine kahtlusalune Christian Brückner võib juba järgmisel nädalal vabadusse pääseda.

Vägistamise ja narkokuriteo eest seitsmeks aastaks vangi mõistetud 43-aastane Christian Brückner on taotlenud tingimisi enne tähtaega vabanemist, olles kandnud Saksamaa vanglas ära kaks kolmandikku oma praegusest karistusest, kirjutab The Sun

«Kui ülemkohus otsustab ta vabaks lasta, mõjutab see juhtumit tõsiselt,» rääkis uurimisele lähedane allikas Suurbritannia ajalehele. «Ta võib kaduda ja siis ei saa me teda kohtu alla anda. Me võitleme selle eest, et teda kohtus hoitaks.»

Hoolimata sellest, et Christian Brücknerist sai juuni alguses Madeleine McCanni kadumisjuhtumi peamine kahtlusalune, on prokurörid avalikult tunnistanud, et neil pole mehe süüdi mõistmiseks piisavalt asitõendeid.

Mehe üks parimaid sõpru väitis, et teab kindlalt, et Brückner on tüdruku kadumisega seotud. 47-aastane Tatschl jagas seksuaalkurjategijaga majapidamist Praia da Luzis Portugalis, kust ka Madeleine 2007. aastal kaduma läks. Tema sõnul on Brückner pervert, kes oli vägagi võimeline lapse röövimiseks seksuaalsetel eesmärkidel või raha pärast.

Tatschlit küsitles möödunud aastal seoses McCanni juhtumiga nii Austria kui ka Saksa politsei. Ta rääkis neile, kuidas Brückner käis vargil puhkekodudes ning uhkeldas sellega, kuidas ta sihtmärgiks olidki rikkad turistid. Lisaks sõnas mees, et Brückner kelkis ka sellega, kuidas ta «lapsi Marokosse müüs» ning avaldas, et kardab, et ka Madeleine'iga võis sama juhtuda.

Brückner on erinevates Euroopa riikides pannud toime murdvargusi, tegelenud nii narkomüügiga kui ka vägistanud naisi ja lapsi. Osade kuritegude eest on ta karistust kandnud.

Madeleine McCann kadus Portugalis Algarves Praia da Luzis 3. mail 2007 mõni aeg enne oma neljandat sünnipäeva. Ta magas koos kaksikutest õe ja vennaga suvituskorteris, vanemad Kate ja Gerry McCann olid lähedalasuvas restoranis koos sõpradega einestamas. Vanemad käisid iga poole tunni tagant lapsi kontrollimas. Kui Kate McCann läks kella kümne paiku lapsi vaatama, oli Madeleine kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles