Taani peaministri pulm lükkus kolmandat korda edasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Taani peaminister Mette Frederiksen ja ta kihlatu Bo Tengberg mais
Taani peaminister Mette Frederiksen ja ta kihlatu Bo Tengberg mais Foto: RITZAU SCANPIX/via REUTERS/Scanpix

Taani peaminister Mette Frederiksen pidi juba kolmandat korda oma pulma edasi lükkama. Varasemad kaks korda tuli pulm jätta ära koroonapiirangutest tingitud rahvakogunemiskeelu tõttu.

Taani ja USA meedia kirjutas, et peaministri kihlatul Bo Tangbergil on palju kannatust ja raudsed närvid.

Taani hakkas koroonapiiranguid leevendama mais ning peaminister ja ta kihlatu otsustasid, et abielluvad lõpuks juuli kolmanda nädalalõpu laupäeval 18. juulil.

Kuid see jääb ära, sest Mette Frederiksen peab 17. - 18. juulil osalema Euroopa Nõukogu istungil Brüsselis, kus räägitakse koroonakriisi järgsest majanduse turgutamisest.

Tegemist on koroonapandeemia järel esimese ELi tippkohtumisega, kuhu liidrid lähevad füüsiliselt kohale.

Seega pidi Taani peaminister taas pulmapäeva edasi lükkama, kuid ta teatas Facebookis, et pulm kindlasti millalgi toimub ja ta ootab seda innuga.

«Ootan väga fantastilise mehega abiellumist. Minu töö tõttu ei ole see nii lihtne. Pean olema Brüsselis ajal, kui me pidime abielluma. Kuna olen peaminister, siis on kõige tähtsamad Taani huvid ja alles siis minu eraelu. Seega peame määrama uue pulmakuupäeva,» kirjutas Frederiksen sotsiaalmeedias.

Taani peaminister ei pakkunud, millal ta pulm võiks toimuda.

«Olen tänulik, et minu kihlatu Bo on olnud väga kannatlik, kuid peame võimalikult kiiresti abielluma. Oleme pulma mitu korda edasi lükanud,» lisas poliitikust taanlanna.

Mette Frederiksen (sündinud 19. novembril 1977 Ålborgis) on Taani sotsiaaldemokraatlik poliitik. Ta on alates 27. juunist 2019 Taani peaminister.

Taani peaminister Mette Frederiksen
Taani peaminister Mette Frederiksen Foto: LISELOTTE SABROE/AFP/Scanpix

Ta lõpetas 2007 Ålborgi Ülikooli sotsaiaalteaduste alal ja 2009 sai Kopenhaageni Ülikoolis magistriks afrikanistika alal.

Frederiksen oli 2003 – 2014 abielus Erik Harriga, kellega tal on kaks last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles