Balbiino esindaja eskimojäätise nimest: meil ei ole üldse põhjust paanikat tekitada (5)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Balbiino jäätise müügipunkt Tallinnas Russalka lähedal.
Balbiino jäätise müügipunkt Tallinnas Russalka lähedal. Foto: Erik Prozes / Postimees

USA jäätisefirma teatas, et muudab Eskimo Pie jäätise nime ja turundamist sõna «eskimo» tõttu, kuna see on alandav viide inuittidele. Balbiino turundusjuhi sõnul Eestis sarnast muutust kavas pole.

Ameerika Ühendriikide jäätisefirma Dreyer's Grand Ice Cream turundusjuht Elizabell Marquez teatas eelmisel nädalal, et nende jäätistel olev inuitipoisi pilt ja viide inuittidele on sobimatu.

«Eskimo Pie jäätis on olnud turul üle 100 aasta, kuid nüüd on aeg muutusteks küps. Šokolaadiga vanillijäätis saab uue nime ja kujunduse. Loodame juba aasta lõpul uue nimega tootega välja tulla,» teatas Marquez.

Eskimo pulgajäätist valmistava Froneri Finlandi turundusjuht Minna Brunberg ütles, et termini «eskimo» kasutamisest loobumist kaalutakse ka Soomes. «Teame, et see on probleem ja me tegeleme sellega esmajärjekorras,» sõnas Brunberg.

Eestis toodab Onu Eskimo jäätist Balbiino. AS Balbiino turundusdirektor Heikki Põhi rääkis Elu24-le, mida ta nimevahetusest arvab ning miks Balbiino ameeriklastega kaasa ei lähe.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles