VIDEO ⟩ Soomlaste kamp tõukas mustanahalise vette, eestlane filmis ja kiitis takka (11)

Elu24
Copy

Ühismeedias on liikvele läinud Soomes filmitud video, kus neli valgenahalist meest mustanahalise järve tõukavad. Video autor on eestlane Tanel, kes vaatas kähmlust südamerahuga pealt.

Soomes ehitajana töötav Tanel võttis video telefoniga üles ning riputas selle ühismeediasse. Kui Tanelilt küsiti, mis videos täpselt toimub, vastas ta: «Neeger üle parda muidugi.»

Samuti ei näinud Tanel probleemi selles, et ta juhtunut pealt vaatas ja filmis. «Mis ma siis tegema oleks pidanud? Soome neegrid on värdjad paramatult,» selgitas ta.

Videost on näha, kuidas mustanahaline noormees puikleb valgete kambale vastu, ent jääb neile siiski alla ning ta tõugatakse vette. Videost ei selgu, kas noortevaheline mõõduvõtt oli rassistliku loomuga, küll aga väljendas rassistlikke vaateid juhtunut filminud eestlane.

«Ela oma elu ja ole õnnelik, mida sa targutad siin?» nähvas Tanel, kui tal paluti rassistlikku suhtumist selgitada. Järgnes veel terve hulk vulgaarsusi küsija suunal.

Kirjavahetus tõuklemist filminud Taneliga kujunes ropuks.
Kirjavahetus tõuklemist filminud Taneliga kujunes ropuks. Foto: Kuvatõmmised vestlusest

Videot ja sellele järgnenud kirjavahetust jagas edasi Kanal 2 saatest «Suunamudijate meistriklass» tuntud Vahur Agar. Agaril on Instagramis 20 000 jälgijat, mistõttu jõudis see suurema auditooriumi ette.

Mitu sarnast rünnakut

Esialgu seostati videot ekslikult esmaspäeva õhtul Vantaa linnas Kuusijärvi ääres aset leidnud seigaga, kus noortekamp ründas tumedanahalist 15-aastast poissi.

Poiss suruti vee alla ning kui ta kai alla peitu ujus, ei lastud teda sealt minema, vaid hakati kai peal hüppama. Politsei käsitleb juhtumit kui mõrvakatset, vahendas Vantaan Sanomat.

Praeguseks on siiski selgunud, et tegemist ei ole sama juhtumiga, mida Tanel filmis. Elu24-le teadaolevalt toimus videosse võetud intsident kolmapäeval, mitte esmaspäeval.

Kerget väärkohtlemist, mille käigus tõsiseid tervisekahjustusi ei tekitata, karistatakse Soome karistusseadustiku kohaselt rahatrahviga.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles