KULLAFOND ⟩ 12 doksaadet isevärki eestlastest, kelle julged lükked ja põnevad elud kukutavad suu ammuli

Kanal 2
Copy
«Eestlased Dubais»
«Eestlased Dubais» Foto: Kanal 2

Kanal 2 arhiivi kullafondist kaevuvad välja põnevad saated eestlaste kohta, mis tõestavad, et kuigi meid on siin ilmas vaid käputäis, leidub meie seas vägagi kirevaid isendeid, kel veelgi kirevamad harrastused ja elukogemused ning pole need eestlased nii igavad inimesed ühti.

«100 erilist eestlast» (2018)

Eesti Vabariigi 100. juubeliaastale pühendatud hoogne koguperesaade võtab luubi alla Maarjamaa talendikate ning erakordsete inimeste tegemised. Esimeses osas teevad ilma kaardijagamistrikkide Eesti meister Richard, Iisraeli enesekaitsekunsti viljelev Janek ja Kohila tüdruk Mona Maria, kellele meeldib aeg-ajalt «loomastuda».

«Eesti aardekütid» (2014)

Viimastel aastatel on Eestit tabanud tõeline aarete avastamise buum. Ridamisi on maa seest päevavalgele tulnud rahapajad, ajaloolised relvad ja palju muud hinnalist ning põnevat. Ent suure osa nendest leidudest pole teinud mitte professionaalsed arheoloogid, vaid asjaarmastajatest aardekütid. Seetõttu on Eestist saanud ka üks muinasväärtuste musta äri keskusi. Erisaade sukeldub sellesse haaravasse, aga ka vastuolulisse ja paiguti isegi ohtlikku maailma.

«Eesti arstid Mongoolias» (2014)

Haarav dokfilm eksootilises Mongoolias toimunud meditsiinilisest missioonist, kus osalesid inglise ja hollandi kirurgide kõrval ka kaks eesti meedikut – missiooni juht doktor Jüri Teras ja anestesioloog Kristjan Kalling. Nende eesmärk oli opereerida songa all kannatavaid patsiente ja õpetada välja oma kohalikke kolleege. Kirurgide filmimise kõrval käis filmi autor vaimujõudu otsimas šamaan Ochiroo juures, veetis päeva budistliku kloostri mungaõpilastega ning õhtupooliku rändkarjakasvataja Battsingihi ja tema naise Ossortshami peres. 

«Eesti loomahullud» (2015)

Kui enamasti on peres üks-kaks lemmiklooma, siis Eestis leidub ka inimesi, kes peavad kodus sadu eksootilisi elukaid. Mis tunne on jagada voodit 80-kilose seaga või jännata pesukarude, skunkide ja tuhkrutega? Üks pere kasvatas kodus koguni pingviini, rääkimata siis neist, kelle lemmikuks ahvipärdik või kümned korteris vingerdavad maod. Uurime sedagi, kust jookseb õhkõrn piir, mida ületades hakkab suur loomaarmastus juba vaimuhaiguse tunnusjooni võtma. See kõik põnevas, lõbusas ja eriti liigirikkas erisaates «Eesti loomahullud».

«Eesti nõiub» (2015) 

Erisaade sukeldub kodumaisesse esoteerikamaailma. Nõiad, selgeltnägijad ja ennustajad kinnitavad kui ühest suust, et me seisame suurte muutuste lävel. Üha rohkem inimesi avastavad endas võime näha ja tunnetada «teispoolsust». Kas kogu see teema on kergeusklike petmine või on toimumas tõesti midagi erakordset? Sõna saavad paljud tuntud ja tundmatud müstikud, teiste seas näiteks pime naine, kelle jaoks olevat surnutega suhtlemine sama kerge kui sõbrale helistamine. Lisaks piilume Esoteerikafestivalile, mis toob kohale hämmastavalt suuri rahvahulkasid.

«Eesti nokitseb» (2012)

Saates kohtume põnevate Eesti inimestega, kelle kireks on leiutamine. Geniaalsed, aga sageli ka pööraselt naljakad ideed võivad sündida ükskõik millal ja ükskõik kus. Esimeses saates näeme muuhulgas motoriseeritud lusikat, iseavanevaid uksi, elektroonilist kassitoidu nõud ja täiustatud hambaproteese. Lennart Meri jahtis Eesti Nokiat, meie otsisime ja leidsime Eesti nokitsejad!

«Eesti tätoveerib» (2011) 

Kui kunagi oli tätoveerimine Eestis puhtalt vangide ja meremeeste rida, siis nüüdseks on meid vallutanud tõeline tätoveerimismaania. Pangahärrad ja töötud, isad ja emad, teismelised ja vanurid – kihk oma keha kaunistada toob tätoveerimisnõela alla üha uusi inimesi. Kas nad kõik ikka teavad, mida nad teevad? Või on tegemist moehullusega, mille nimel oma nahk n-ö turule tuuakse? 3-osalises saatesarjas saavad sõna nii tätoveerijad kui ka nende kliendid, aga ka psühhiaatrid, usumehed ja paljud teised, keda see teema vägagi erutab.

«Eestlane igas sadamas» (2016)

Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud lõbus telemäng. Ehkki meid on vähe, leiab eestlaste jälgi kõikjalt maailmast, Aafrika lõunatipust kuni põhjapooluseni välja. Roald Johannsoni juhitud põnevate küsimuste ja üllatavate videolugudega saates panevad oma Eesti-teemalised teadmised proovile Mikk Mäe, Hardi Volmer, Gerli Padar, Tõnu Oja, Margret Kodusaar ja Venno Loosaar.

 

«Imepoiss Clyde» (2014)

Pärnu külje all Jõõpres elab 11-aastane Clyde Avamere, kes on vaatamata noorele eale juba taipoksi viiekordne Eesti meister. Ta on saavutanud oma spordialal taseme, kuhu jõuavad vaid väga üksikud. Kuna kodumaal ja lähiriikides talle võrdseid vastaseid enam ei leitud, otsustasid treenerid viia poisi Taisse, kus ootab ees kolmenädalane intensiivtreening ja esimene profimatsh suurel areenil.

«Eestlased Dubais» (2020)

Lustlik reisisari, mis viib koos saatejuht Leho Lehisega Dubaisse, tegeva tutvust sealsete eestlastega.

«Eestlased Tokyos» (2020) 

Uue hoogsa ja silmiavava reisisaate avaosas saame lähemalt tuttavaks tõusva päikese maal kanda kinnitanud eestlastega ja sukeldume Jaapani elu tuiksoonde ehk metroosse, mis on hoopis teistsugusem kui ette kujutada suudame. Teejuhtideks on slackliner ja köielkõndija Jaan Roose ning saatejuht Sander Valge.

«Roaldi retked» (2019-2020)

Auhinnatud saatejuht Roald Johannson rändab mööda maailma ringi ja toob vaatajateni pöörase elusaatusega eestlaste lood üle terve laia maailma. Roald seikleb muu hulgas Guatemalas, Iirimaal, Costa Rical, Hispaanias, Egiptuseses, Mehhikos ja mitmel pool mujal. «Olge valmis ootamatusteks, sest ilmselt ei suuda ka kõige pingelisema trilleri stsenarist kirja panna seda, milliseid elu stsenaariume on kogenud tuhanded eestlased väljaspool oma kodukamarat,» lubab saatejuht Roald Johannson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles