Kõhutantsija pandi Egiptuses TikToki video pärast kolmeks aastaks vangi

Elu24
Copy
Egiptuse kõhutantsija Sama el-Masry.
Egiptuse kõhutantsija Sama el-Masry. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Egiptusest pärit kõhutantsija Sama el-Masry (42) pandi sobimatu TikToki video pärast kolmeks aastaks vangi, vahendab Mirror

Kõhutantsija arreteeriti aprillis internetis jagatud fotode ja videopostituste pärast, mille kohta oli algatatud uurimine. Prokurörid kirjeldasid naise postitusi kui seksuaalselt sugestiivsed.

Sama el-Masry eitas süüdistusi ja väitis, et kõnealune sisu varastati ja jagati tema telefonist ilma nõusolekuta.

Kairo väärteomenetluste majanduskohus ütles aga laupäeval, et el-Masry rikkus perekondlikke põhimõtteid ning kasutas sotsiaalmeediakontosid eesmärgiga panna toime ebamoraalsusi. 

El-Masry'le määrati kõnealuse TikToki video eest «liiderlikkuse seaduse» alusel kolmeaastane vanglakaristus ning naine sai ka 16 492-eurose rahatrahvi (300 000 Egiptuse naela). 

Kõhutantsja Sama el-Masry TikToki kontol on 20 videoklippi, millest enamik on fotokolaažid.
Kõhutantsja Sama el-Masry TikToki kontol on 20 videoklippi, millest enamik on fotokolaažid. Foto: Kuvatõmmised TikTokist / Elu24 kollaaž

«Vabadusel ja liiderlikkusel on tohutu erinevus,» ütles riigikogu liige John Talaat, kes el-Masry ja teiste naissoost TikToki kasutajate vastu õiguslikud meetmed kasututsele võtta palus.

Talaati sõnul hävitavad suunamudijad sotsiaalmeedias perekondlikke väärtusi ja traditsioone, mis on riigi seaduste ja põhiseadusega keelatud.

Egiptuse võimud on viimastel kuudel arreteerinud mitmed naissoost TikToki ning Instagrami suunamudijaid ja ka juutuubereid, keda süüdistatakse sotsiaalmeedias liiderlikkuses ja prostitutsiooni propageerimises.

Talaati sõnul saavad naisterahvad arvatavasti sama karistuse, mis el-Masry, sest nad on toime pannud sama kuriteo.

Egiptus võttis 2018. aastal vastu küberkuritegevuse seaduse, mis andis valitsusele täielikud volitused interneti tsenseerimiseks ja suhtlusjärelevalve teostamiseks. Seaduse järgi on karistuseks minimaalselt kaheaastane vangistus ja kuni 300 000 Egiptuse naela suurune rahatrahv.

Sama el-Masry TikToki kontol on üleval ka video, kus naine vannis laulab.
Sama el-Masry TikToki kontol on üleval ka video, kus naine vannis laulab. Foto: Kuvatõmmised TikTokist / Elu24 kollaaž

Naiste õiguste eest võitleva advokaadi Entessar el-Saeedi sõnul on valitsus uue seaduse alusel niiöelda sihikule võtnud just naised.

«Meie konservatiivne ühiskond on hädas tehnoloogiliste muutustega, mis on loonud täiesti teistsuguse keskkonna ja mõtteviisi,» sõnas el-Saeed.

El-Masry TikToki kontole on postitatud 20 videoklippi, kuid ei ole teada, millise põhjal kohtuotsus langetati. Naine kavatseb otsust edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles