Eurovisiooni võitjateks ennustatud leedukad: ärge paluge meil veel paremat laulu kirjutada

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Eurovisiooni võitjaks ennustatud bänd The Roop.
Eurovisiooni võitjaks ennustatud bänd The Roop. Foto: Kaader videost

Kuigi tänavuse Eurovisiooni ärajäämine oli paljudele paras šokk, võisid ennast eriti pettunult tunda leedukad, kellele ennustati esimest korda lauluvõistluse võitu. Potentsiaalse võiduloo esitajatelt oodatakse järgmiseks aastaks aga veel paremat laulu.

Leedut pidi Eurovisiooni lauluvõistlusel esindama trio The Roop. 2014. aastast tegutsev bänd sai looga «On Fire» kohalikus Eurovisiooni eelvoorus nii žüriilt kui rahvalt maksimumpunktid.

Kihlveokontorid ennustavad hetkel Leedule 11% võiduvõimalust ning «On Fire» on suure tõenäosusega liikumas Eurovisiooni võidu suunas, kirjutas Elu24 märtsi alguses. Vaid mõni nädal hiljem sai teatavaks aga karm tõde: lauluvõistlus jääb ära ning ükski tänavustest võistluslugudest järgmise aasta konkursile ei pääse.

Leedu rahvusringhääling tegi otsuse tagada The Roopile järgmisel aastal koht kohaliku eelvooru finaalis. Kuna see ei anna garantiid, et sama bänd uuesti Eurovisioonile valitakse, on muusikud suure pinge all: kuidas kirjutada veel parem laul kui see, mida võitjaks ennustati?

«Te soovite, et kirjutaksime parema loo ja suurema hiti ning esineksime Eurovisioonil paremini. See latt tõuseb aina kõrgemale ja kõrgemale,» kirjutas bänd Facebooki pöördumises.

The Roop tõdes, et paljud edukad loomeinimesed on ühel hetkel tegevuse lõpetanud, langenud depressiooni ja peitnud end maailma eest.

«Miks see juhtub? Sest nemad, ühiskonna abil, tõstavad lati liiga kõrgele. Loovusest või arengust kaob nauding ja sellest saab tehniline või sportlik asi. Spontaansus, kergus, elurõõm kaob. Siis algab enese piinamine, survestamine, isegi enesehaletsus ja pettumus. Lõpuks võib inimene vaimselt kokku kukkuda ja kaotada tahte üldse midagi teha,» kirjutas bänd.

Kuna The Roop ei taha samasse lõksu langeda, tegid nad fännidele ettepaneku. «Me pakume välja, et te ei sooviks meile «veel paremat laulu», vaid «loomingulist rõõmu». Sellest tulevad väga head asjad,» kirjutati pöördumises.

Leedu on ainus Balti riik, mis pole kordagi Eurovisiooni võitnud. Parim koht saavutati 2006. aastal, kui LT United lugu «We are the Winners» tuli finaalis kuuendale kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles