Legendaarne The Rolling Stones ähvardab Donald Trumpi kohtusse kaevata

Inna-Katrin Hein
Copy
The Rolling Stones esinemas 18. augustil 2019 Californias Santa Claras. Vasakul: Ronnie Wood, Mick Jagger, Charlie Watts ja  Keith Richards
The Rolling Stones esinemas 18. augustil 2019 Californias Santa Claras. Vasakul: Ronnie Wood, Mick Jagger, Charlie Watts ja Keith Richards Foto: MPIIS/Capital Pictures/Scanpix

Legendaarne Inglise rokkansambel The Rolling Stones ähvardab USA presidenti Donald Trumpi kohtuga, kuna Trump on oma kampaaniate ajal mänginud nende pala «You Can't Always Get What You Want» ilma loata.

Ansambel pöördus esitajate õigusi kaitsva organisatsiooni BMI poole, et organisatsioon aitaks neil lõpetada nende muusika ilma loata kasutamise, teatab mtvuutiset.fi.

The Rolling Stonesi laulu oli kuulda lisaks praegusele kampaaniale ka 2016. aasta USA presidendivalimise kampaania ajal Trumpi sündmustel ning siis pöördus ansambel kampaaniameeskonna poole, et pala kasutamine lõpetataks.

«BMI teatas The Rolling Stonesi nimel Trumpi kampaaniameeskonnale, et rollingute laulude loata kasutamine rikub litsentsilepingut,» edastas lehekülg Deadline nüüd.

Deadline’i andmetel on Trumpi kampaanial BMIga leping, mille kohaselt saab Trump kasutada rohkem kui 15 miljonit BMI kontrollitavat pala.

BMI võib siiski võtta kasutajalt teatud lauludele õigused, kui pala tegija, avaldaja või esitaja seda nõuab.

The Rolling Stones tegi just nii, esitades oma nõudmise nende pala mitte kasutada.

Kui Trump jätkab oma kampaaniasündmustel rollingute lugude kasutamist, siis rikub ta BMIga sõlmitud lepingut.

USA president Donald Trump tagasivalimise kampaanial 20. juunil 2020 Oklahomas Tulsas
USA president Donald Trump tagasivalimise kampaanial 20. juunil 2020 Oklahomas Tulsas Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/SCANPIX

Tegemist ei ole esimese korraga, mil tahetakse keelata Trumpi ja ta meeskonda kasutamast kampaaniasündmustel teatud pala.

2017. aastal surnud USA laulja Tom Petty perekond nõudis selle kuu alguses, et Trump lõpetaks oma kampaaniasündmustel laulu «I Won't Back Down» kasutamise.

Pere avaldas Twitteris avaliku kirja, milles teatas, et Petty ei oleks tahtnud oma loomingu kasutamist Trumpi vihakampaaniates.

Trumpile on esitanud nõudmise ka Queen, Pharrell Williams, Rihanna, Aerosmith, Adele, Neil Young ning Prince’i pärandi haldajad, et ta oma sündmustel nende laulude kasutamise lõpetaks. 

The Rolling Stones on Inglise rokkansambel, mis tuli kokku 1962. aastal Londonis. Ansambel on välja andnud 29 stuudioalbumit, 18 kontsertalbumit ja hulgaliselt kogumikke. Nad on müünud hinnanguliselt üle 250 miljoni albumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles