Vihane rahvas tõi taas päevavalgele USA politseiniku, kes «andis» 14-aastase poisi sarimõrvar Jeffrey Dahmerile

Elu24
Copy
Kuvatõmmis @MilwaukeePolice Twitteri lehelt.
Kuvatõmmis @MilwaukeePolice Twitteri lehelt. Foto: @MilwaukeePolice/Twitter.com

Rassismivastaste ja politseivägivalla vastu korraldatud meeleavaldustega seoses on esile kerkinud 1991. aasta juhtum, kus politseinike väärkäitumise tagajärjel suri 14-aastane poiss, kirjutab newsweek.com

Möödunud nädalal kerkis Twitteris taas esile säuts, kus õnnitleti politsenik John Balcerzaki pensionile jäämise puhul. 1991. aasta mais oli Balcerzaki üks neist politsenikest, kes andis kõigest 14-aastase Konerak Sinthasomphone'i üle Dahmerile (sarimõrvar Jeffrey Dahmer - toim) eeldades, et poisi elu pole ohus. Pärast politsei lahkumist tappis Dahmer poisi.

Balcerzak vallandati pärast vahejuhtumit, küll aga ennistati ta uuesti ametisse juba 1994. aastal.

Associated Press kirjutas toona, kuidas politseiametnikud Balcerzak ja Joseph Gabrish jätsid Laosest pärit alasti ja uimastatud poisi Dahmeriga pärast seda, kui said väljakutse lapse seksuaalse ärakasutamise kohta. Nimelt helistasid kaks naist Sandra Smith ja Nicole Childress Milwaukee'i politseisse, kui nägid paljast ja veritsevat ohvrit tänaval ekslemas. 

Politsei toimikute kohaselt eeldasid Balcerzak ja Gabrish väidetavalt, et tegemist polnud muu kui  «poiss-sõpradega». Samuti jätsid nad juhtunu sinnapaika, kuna Dahmer veenis ametnikke, et Sinthasomphone oli tegelikult tema täisealine kallim, kes oli lihtsalt liiga palju joonud ning tänavale uitama läinud.

Praeguste protestide valguses heidavad inimesed ligi 30 aastasele juhtumile taas valgust ning nõuavad politseireformi. Kirjanik Dana Schwartz oli üks neist, kes Milwaukee'i politseijaoskonna postitust jagas ning selle juurde kirjutas: «John Balcerza oli üks politseinikest, kes sai väljakutse 14-aastase uimastatud ja veritseva Laosest pärit poisi kohta, kes Jeffrey Dahmeri juurest põgenes. Politseinikud tegid geinalju ja lahkusid sündmuspaigalt. Poiss vägistati, tapeti ja tükeldati samal õhtul.» 

Postitusele on lisandunud ka mitmeid teisi säutse. «Kas sa mäletad ta nägu, John? Kas sa saad öösel magada, John? Ma loodan, et mitte.»

«See lugu on mind alati endast välja viinud. See oleks nagu õudusfilmist välja võetud: abi tuleb, siis naerab sulle näkku ja lahkub. Kui kohutav. Kui karma on päris, siis see mees ei naudi oma pensionipõlve,» kirjutati veel.

«Ma olen tihti mõelnud, et mis küll nendest politseinikest saanud on. Nad aitasid mõrvale kaasa. Jube on näha neid niimoodi naeratamas.»

Jeffrey Dahmer (21.05.1960-28.11.1994)

Jeffrey Lionel Dahmer, tuntud ka kui Milwaukee Kannibal, oli Ameerika Ühendriikide sarimõrvar, seksuaalkurjategija, nekrofiil ja kannibal. Ta mõrvas ja tükeldas aastatel 1978–1991 17 poissi ja meest, vahendab Vikipeedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles