Hollandi koondise rekordimees elulooraamatus: jalgpallurina tundsin end rokitähena, see hakkas pähe

Elu24
Copy
Endine Hollandi vutitäht Wesley Sneijder (paremal) esitles 27. juunil uut elulooraamatut  «Sneijder». Fotol koos teise endise Hollandi jalgpallistaari Mark van Bommeliga.
Endine Hollandi vutitäht Wesley Sneijder (paremal) esitles 27. juunil uut elulooraamatut «Sneijder». Fotol koos teise endise Hollandi jalgpallistaari Mark van Bommeliga. Foto: /Dutch Press Photo/Cover Images/Scanpix

Võimsa sportlaskarjääri teinud endine jalgpallur Wesley Sneijder avaldas uue elulooraamatu. Hoolimata superesitustest muuhulgas Madridi Reali ja Milano Interi särgis tõdeb hollandlane raamatus, et ei elanud kaugeltki spordimehe elu.

Praegu 36-aastane Sneijder siirdus kasvatajaklubist Amsterdami Ajaxist Hispaaniasse Madridi Reali suurte vutitähtede keskele hooajal 2007–2008.

Tippklubiga liitumine hakkas pähe, tunnistab Sneijder nüüd ajas tagasi vaadates.

«Olin noor ja nautisin edu ning tähelepanu. Narkootikume ei tarvitanud, kuid alkohol oli sõbraks, elasin rokitähe elu. Harjusin sellega, et olin üks superstaaridest. Madridi Reali mängijaid kummardatakse, mulle meeldis see,» kirjutab Sneijder raamatus.

Kõigele lisaks oli start Hispaania suurklubis muljetavaldav. Alguses oli tema särginumbriks 23, sama number, mida oli varem Realis kandnud Inglismaa megatäht David Beckham. Juba esimeses kohtumises põmmutas Sneijder võiduvärava linnarivaali Madridi Atletico võrku.

«Kõik valesammud anti andeks, sest sul oli staatus ja publiku poolehoid. Isegi kui oleksin tänavatal tuigerdanud või baaris välja tehes tuhandeid eurosid tuulde lennutanud, ikka oleks mind ülistatud. Ei saa öelda, et oleksin kiusatustele piisavat vastupanu osutanud,» möönab hollandlane. 

Wesley Sneijder ja Ruud van Nistelrooy Madridi Reali treeningul 2009.
Wesley Sneijder ja Ruud van Nistelrooy Madridi Reali treeningul 2009. Foto: Dani Pozo/AFP/Scanpix

Sneijderi tollased hollandlastest meeskonnakaaslased Ruud van Nistelrooy ja Arjen Robben üritasid tal hoogu maha võtta, kuid ilma erilise eduta. Asjad võtsid eriti raju pöörde, kui Sneijder otsustas oma abielu lahutada. 

«Ma ei saanudki täpselt aru, millal viinapudelist mu parim sõber sai,» meenutab Sneijder.

Sneijder püüdis endale sisendada, et oma erilise mängustiili ja vapustavate tehniliste oskustega on tal võimalik korvata füüsilisi puudujääke. Osaliselt pidas see isegi paika. 2009. aasta sügisel liitus hollandlane Milano Interiga ja kohe 2010. aasta kevadel võitis klubiga Meistrite liiga!

Wesley Sneijder Milano Interi särgis 2012.
Wesley Sneijder Milano Interi särgis 2012. Foto: Luigi Vasini/AP/Scanpix

Tasapisi, märkamatult hakkas aga karjäärivanker viltu vedama. Vaid paar aastat pärast Meistrite liiga tšempioniks tulekut tuli Sneijderil juba Türki kolida – sealse suurklubi Galatasaray rivistusse. Viis aastat Türgis, siis üks Prantsusmaal Nice`is ning kaks hooaega Katari klubis Al-Gharafas – need olid vutitähe viimased hooajad.

Hollandi rahvuskoondises on ta 134 mänguga enim mänginud mees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles