Helen Kõpp: hämmastav, et inimesed on valmis vahekorda astuma võhivõõraga ainult seetõttu, et see võõras on «seksikas» (3)

Elu24
Copy
Helen Kõpp
Helen Kõpp Foto: Erakogu

Tänasega saab läbi on ülemaailmne pride'i kuu, mille jooksul pööratakse rohkem tähelepanu LGBT+ kogukonna toetamisele ja kultuuri tähistamisele. Tõsieluseriaalist «Prooviabielu» tuntud blogija Helen Kõpp avastas äsja, et ka tema on põhjust pride'i tähistada.

«Aa, ma sain aru nüüd, et Pride alla lähevad ka aseksuaalid (järelikult siis ka demiseksuaalid). Ma mingit erilist uhkust ei tunne selle üle, aga iseenda tundmaõppimine on lihtsustatud minu elu ausalt öeldes!» lausub Helen värskes Instagrami postituses.

Mis on demiseksuaalsus? See on aseksuaalsuse vihmavarjutermin, mis tähendab, et inimene ei tunne seksuaalset tõmmet kellegi suhtes enne, kui tal on tekkinud selle inimesega mingisugune side – sõprus, usaldus, meeldimine jms.

"Sageli võib lambist tekkida meeldimine (ja seksuaalne tõmme) mõne tüübi suhtes, kes on osanud õigeid nuppe vajutada mu elus. Noh, minu puhul juhtub seda siis, kui see lääge romantika ja muu jura välja jätta ning inimene lihtsalt on minuga tore ja hea sõber. Aga selle tekkimise tõenäosus on ka minu puhul väga väike. Meessoost sõpru on mul palju, aga meeldima on hakanud väga-väga vähesed, kellel oli teatud eelis ka kindlasti," seletab Helen.

Blogija tunnistab, et demiseksuaalsus on tal endal isiklikult põhjustanud olukorra, kus tavaseksuaalsus pakub takke huvi: «Sest noh, endal on lihtsalt teisiti ja kuidagi hämmastav on näha, et inimesed on valmis vahekorda astuma võhivõõraga ainult seetõttu, et see võõras on «seksikas». Aga samas ma saan sellest aru – evolutsiooni mõte on ju see, et inimesed sigiks. Lihtsalt mul on seda null. Mu jaoks pole mitte keegi seksikas, välja arvatud juhul, kui ma armunud olen.»

Ka Eesti LGBT Ühing on oma kodulehel välja toonud, et pride võib igale inimesele midagi erinevat tähendada: «Kuid suuresti seisneb selle väärtus ja südamelähedus just kogukonna kokkutulemises, enda nähtavaks ja kuuldavaks tegemises ning ebaõiglusele vastu astumises.»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helen Kõpp (@helenkopp) on

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles