PILDID JA VIDEO ⟩ Vananematu seksisümbol Pamela Anderson saab täna 53-aastaseks

Inna-Katrin Hein
Copy

Seksisümboliks peetav Kanada päritolu USA modell, näitleja, loomakaitsja ja poliitaktivist Pamela Anderson saab täna 1. juulil 53-aastaseks.

Teda tuntakse eelkõige sarjast «Rannavalve» (Baywatch) ja meesteajakirja Playboy modellina, hilisemal ajal on ta tegelenud loomade ja inimeste, kaasa arvatud WikiLeaksi asutaja Julian Assange’i eest seismisega, teatab iltalehti.fi.

Andersoni modellikarjäär algas 1989. aasta suvel Kanadas Vancouveris, kus ta oli koos sõpradega vaatamas Ameerika jalgpalli kohtumist. Kaamera suundus Andersonile ja ta seljas oli näha Kanada õllefirma Labatts reklaamsärki.

Anderson kutsuti väljakule ja inimesed plaksutasid talle. Kanadalanna oli selle juhuslikult selga pannud ja ta ei oodanud sellist reaktsiooni. Kui Labattsi juhid kuulsid Andersoniga juhtunust, pakkusid nad talle reklaamnäo lepingut.

Ta oli nõus ja üsna varsti oli Pamela Andersoniga Labattsi reklaamid kõikides Kanada baarides.

Anderson poseeris meesteajakirjale Playboy esmakordselt 1989. aasta oktoobris ning veebruaris 1990 oli ta ajakirjas kuu Playmate.

Kanadalanna oli 1990. aastatel Playboy üks populaarsemaid modelle ning veebruaris 2007 oli blond kaunitar meesteajakirja esikaanel juba 12. korda.

«Ta mängis 1991 – 1993 komöödiasarjas «Kodu korda» (Home Improvement) Lisa nime kandnud tegelast, kuid kuulsuse tõi talle vetelpäästja C J Parkeri kehastamine menusarjas «Rannavalve».

Pamela Anderson seriaali «Rannavalve» fotosessioonil 1992. aastal
Pamela Anderson seriaali «Rannavalve» fotosessioonil 1992. aastal Foto: ©2000 Credit:Topham Picturepoint/Personalities/Scanpix

Anderson oli vetelpäästja rollis 1992 – 1997, saades sellega maailmas väga tuntuks ja populaarseks.

2003 valmis seriaali «Rannavalve» põhjal tehtud film «Baywatch:Hawaiian Wedding» (Rannavalve: Hawaii pulm) ja ta kehastas taas seal C J Parkerit.

Anderson on mänginud veel filmides ja seriaalides, kuid löönud kaasa ka tõsielusarjades nagu «Tantsud tähtedega», «Tantsud jääl», «Austraalia: Suur Vend» ja veel teistes.

2004. aastal poseeris Anderson ajakirjale Playboy esimest korda alasti, sama aasta teises pooles tegi ta seda ka ajakirjadele Stuff ja GQ.

2005. aasta kevadel sai ta rolli sarjas «Ridade vahelt» (Stacked), kus ta kehastas Skyler Daytonit, kes asus tööle raamatukapulusse. Kuna sari ei olnud edukas, siis see lõpetati juba 2006.

Juunis 2006 sai Anderson tähe Kanada Walk of Fame alleele, samal aastal mängis ta iseennast Sacha Baron Coheni menufilmis «Borat».

2008. aasta juulis oli ta kolm päeva tõsielusarja «Austraalia: Suur Vend» majas, üks kuu hiljem algas tema tõsielu telesaade, kus ta rääkis mitmetel teemadel. 

2010. osales ta USA tantsusaates «Tantsud tähtedega» ning 2017 oli ta taas vetelpäästja C J Parkeri rollis, seekord komöödiafilmis «Rannavalve» (Baywatch), kus peaosi mängisid Dwayne Johnson ja Zac Efron.

Pamela Anderson abiellus 1995. aastal pärast neli päeva kestnud tutvust heavy metal bändi Mötley Crüe trummari Tommy Leega ja selle abielu ajal kandis ta nime Pamela Anderson Lee. Nende abielu tabas skandaal, kui nende tehtud kodune seksivideo varastati ja see jõudis internetti.

Tommy Lee ja Pamela Anderson
Tommy Lee ja Pamela Anderson Foto: MAVRIXONLINE.COM/HARD ROCK HOTEL/Scanpix

Paar sai kaks last, 1996 sündinud Brandon Thomas Lee ja 1997 sündinud Dylan Jagger Lee, kuid nad lahutasid juba 1998.

Pamela Anderson ja ta poeg Dylan Jagger Lee 2016 New Yorgis
Pamela Anderson ja ta poeg Dylan Jagger Lee 2016 New Yorgis Foto: JP Yim/AFP/Scanpix

Juulis 2006 abiellus tuntud kanadalanna Prantsusmaal Saint-Tropezi lähedal ankrus olnud jahil muusik Kid Rockiga, kuid see abielu kestis vaid mõned kuud ja lõppes sellga, et Anderson nõudis juba novembris lahutust.

Anderson on olnud abielus ka seltskonnategelase Paris Hiltoni ekskallima Rick Salomoniga, kes on filmiprodutsent. Nad abiellusid oktoobris 2007, kuid kümme nädalat hiljem tahtis naine lahutust.

2017 – 2019 oli näitlejannast modell suhtes Prantsuse jalgpalluri Adil Ramiga.

Selle aasta 20. jaanuaril abiellus Anderson produtsent Jon Petersiga, nad olid olnud koos ka nooremas eas 1980. aastatel, kuid ka see abielu ei jäänud kestma. Nad läksid lahku 12 päeva pärast abiellumist ja nende abielu lahutati mõned kuud hiljem.

Andersonil on Soome juured, kuna ta vanavanaisa oli soomlane Juho Hyytiäinen, kes migreerus 1908. aastal 19-aastasena Soomest Saarijärvelt USAsse ja võttis seal perekonnanimeks Anderson.

1. juulil 1967 Kanadas Briti Kolumbias Ladysmithis sündinud Anderson sai 2004 naturalisatsiooni korras USA kodakondsuse, kuid ta säilitas ka Kanada kodakondsuse.

Pamela Anderson 2010 New Orleans'is koertega
Pamela Anderson 2010 New Orleans'is koertega Foto: Chuck Cook/AP/Scanpix

Tal on maailma erinevates paikades mitu kodu: Californias Malibus, Prantsuse Rivieras Marseille lähedal ja Kanadas Vancouveri saarel.

Kriitikute sõnul on Anderson vananematu, sest tal on ka üle 50-aastasena kena välimus, ta on heas füüsilises vormis ja sale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles